Ágyi poloska

A munkahelyen ágyi poloska jelent meg, amit kb. 1 hónapon belül 3x irtottak. Több kollégát megcsíptek, mindenki attól rettegett, hogy valamit hazavisz. Én eddig megúsztam, de 3 napja naponta kb. 2 apró halványpiros pöttyöt fedezek fel magamon, szerintem reggelre. Gondolom, ha haza is hozhattam, ez még egy nagyon kezdeti fázis lehet. Tehetek valamit homeopátiával? Hétvége van, és a homeopata orvost, akihez járok, nem érem el.

Köszönöm a választ.

Orvos válaszol

Kedves Kérdező.

Az ágyi poloska végleges kiirtása nagyon nehéz és hosszadalmas, nem véletlen kellett a munkahelyén is ismételni az irtást. Javaslom szakemberrel végeztesse el, mielőtt még elszaporodik. Ám a kérdésére is válaszolnék Kaviraj, holland származású homeopata tanácsával. Kaviraj a növények, és kórokozóik  homeopátiás kezelésére specializálta magát, nagy tapasztalattal rendelkezett a kártevők elleni, így a rovarok  elleni homeopátiás védekezésben. Az ő tanácsa C6 Ledum palustre oldat 20-30 cseppje 1 liter vízbe, hozzá egy kevés detergens (pl. mosogatószer). Ezt jól összerázni, legalább 50 határozott mozdulattal. Ezt az oldatot permetezni az ágy minden részére. Az ágyneműt, takarókat kimosni, a matracokat napra tenni. Ezt javasolja az előbbiekben említett homeopata Kaviraj. 

Megjegyzés: Magyarországon törzsoldat nincs forgalomban, külföldről kell megrendelni.

Üdvözlettel dr. Sebő Zsuzsanna

A homeopata.hu oldalain található információk, szolgáltatások nem helyettesíthetik szakember véleményét, ezért kérjük, minden esetben forduljon homeopátiás képzettséggel rendelkező orvoshoz, gyógyszerészhez!

A homeopátiás készítmények hatásossága a hagyományos (allopátiás) gyógyszerekéhez hasonló klinikai vizsgálatokkal általánosan nem igazolt.

A homeopátiás gyógyszer szedése nem helyettesíti az orvossal történő konzultációt, a diagnózis megállapítását és a javasolt egészséges életmódot. A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét! Feltétlenül tájékoztassa kezelőorvosát vagy gyógyszerészét, ha a tünetei az Ön kezelőorvosa vagy gyógyszerésze által megadott időn belül nem enyhülnek, vagy éppen súlyosbodnak.