Alacsony Na szint

Tisztelt dr.nő/úr!

Kérdésem az lenne alacsony Na-szint esetén segìthet-e Natrium chloratum (Schüssler-féle só D6) szedése.

Válaszát előre is köszönöm.
 

Orvos válaszol

Tisztelt Kérdező!

A homeopátiás szerek (igy a Schüssler sók is) nem anyagot visznek be a szervezetbe, hanem ingerként hatnak a szervezetre és annak a működését áthangolják. Ezért nem lehet homeopátiás szerrel natriumot bevinni, hanem a táplálékkal felvett natrium felszívódását segíti csak, ezért szedését csak akkor javaslom, ha a panaszai a natrium chloratum gyógyszerképére jellemzők: napszúrás, dohányfüst- és fémmérgezés, rovarcsípések, migrén, csalánkiütés, akné, heves szívdobogás, száraz nyálkahártyák, reuma és derékfájdalmak kezelésére alkalmas. a leggyakoribb arcdiagnosztikai jel a tág pórusok megjelenése. Gyakran megfigyelhető az arcon zselatinos fénylés is, mely nem lemosható.  (mintha meztelen csiga mászott volna rajta). Az elváltozást először az orr, a szemhéj, a belső szemzug területén érdemes keresni. Közvetlenül az alsó szemhéj alatt 2-3 mm-es csíkban is feltűnhet ez a kocsonyás jelleg.

Kifejezett hiány esetén az arc püffedtsége is jelentkezhet. Gyakori eltérésnek számít a száraz bőr, mely  nem csak az arcon jelenhet meg, hanem az egész testen bárhol. A homlok maradhat zsíros, miközben az egész testen száraz bőr jellemző. Szintén Natrium chloratum Schüssler sóra utalhatnak a száj berepedései, illetve gyakori herpesz  is. Bár nem arcdiagnosztikai jel, de nagyon gyakran találkozunk a test különböző részein található narancsbőrrel is. Lelki, szellemi szinten mindenkinek hasznos segítséget nyújthat, akik nem képesek feldolgozni régen - akár évtizedekkel korábban lezajlott - eseményeket. Adagolás: naponta 3x 1 Natrium chloratum D6. heti 5 nap max 4 hétig. A tünetek javulásával az adagolás elhagyható.

Dr.Sal Péter, házi gyermekorvos - homeopátiás orvos, www.rozsavolgyirendelo.hu

A homeopata.hu oldalain található információk, szolgáltatások nem helyettesíthetik szakember véleményét, ezért kérjük, minden esetben forduljon homeopátiás képzettséggel rendelkező orvoshoz, gyógyszerészhez!

A homeopátiás készítmények hatásossága a hagyományos (allopátiás) gyógyszerekéhez hasonló klinikai vizsgálatokkal általánosan nem igazolt.

A homeopátiás gyógyszer szedése nem helyettesíti az orvossal történő konzultációt, a diagnózis megállapítását és a javasolt egészséges életmódot. A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét! Feltétlenül tájékoztassa kezelőorvosát vagy gyógyszerészét, ha a tünetei az Ön kezelőorvosa vagy gyógyszerésze által megadott időn belül nem enyhülnek, vagy éppen súlyosbodnak.