Bőrpanaszok

T. Doktornő.

A tenyeremen apró hólyagok lettek, melyek aztán bőrhámlást okoztak. Rendkívül ki van száradva mindkét tenyerem. A karomon, könyékig és a nyakamon piros foltok lettek. Nem viszket, csak nagyon kellemetlen. A karomon is kezd a bőr összeszáradni. Jártam már bőrgyógyásznál, de az allergia gyógyszer és a szteroidos kenőcsök / Elocom, Cutivate, Ftorocort, Advantan/ egyáltalán nem segítenek, csak állapotrosszabbodást  idéznek elő. Allergia vizsgálaton már voltam, de nem tudtak semmit kimutatni, mindösszesen annyit, hogy az össz.IgE molekulám magas érték /951/. Már nagyon sokat gondolkodtam, hogy mire lehetek allergiás és arra a következtetésre  jutottam, hogy lehet fémallergiám van? Ennek a tünetei teljesen illenek rám!Zepter edényben főzök, esetleg ez okoz problémát? Homeopátiával lehet az ilyen tüneteket orvosolni, esetleg homeopátiás kenőcs van-e a begyulladt bőrre? Előre is köszönöm!

Üdv: Zsófia

Orvos válaszol

Kedves Kérdező, 

Krónikus bőrgyulladása hátterében álló allergiát érdemes lenne tovább kutatni, mert a magas össz IgE jelzi hogy ezt okozhatja allergia. 

Érdemes lenne vérből egy kiterjesztett allergia panel vizsgálat. Keressen fel egy allergológust, aki ebben segít.  A Synlab is végez ilyen vizsgálatokat. 

Biorezonancia is kimutathatja az allergizáló anyagokat.  

Tehát az a lényeg, hogy érdemes lenne tovább nyomozni, mert ha megtalálja az allergént akkor azt kiiktatva lehet hogy javulhatnak a bőrpanaszai. 

Mivel krónikus betegségről van szó, a homeopátia személyre szabott szerrel tud segíteni. Keressen fel egy homeopatát, aki alapos kikérdezés után tud Önnek személyre szabott szert választani. 

Külsőleg megpróbálhatja a 8-as számú Schüssler krémet, ez ekcémás bőrpanaszok enyhítésére javasolt. 

Üdvözlettel, dr. Tóth Marian

Kérdezzen, válaszolunk

CAPTCHA
Kérjük, klikkeljen az alábbi jelölőnégyzetre, hogy biztosak lehessünk, nem egy spam robot próbál jelentkezni.

A homeopata.hu oldalain található információk, szolgáltatások nem helyettesíthetik szakember véleményét, ezért kérjük, minden esetben forduljon homeopátiás képzettséggel rendelkező orvoshoz, gyógyszerészhez!

A homeopátiás készítmények hatásossága a hagyományos (allopátiás) gyógyszerekéhez hasonló klinikai vizsgálatokkal általánosan nem igazolt.

A homeopátiás gyógyszer szedése nem helyettesíti az orvossal történő konzultációt, a diagnózis megállapítását és a javasolt egészséges életmódot. A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét! Feltétlenül tájékoztassa kezelőorvosát vagy gyógyszerészét, ha a tünetei az Ön kezelőorvosa vagy gyógyszerésze által megadott időn belül nem enyhülnek, vagy éppen súlyosbodnak.