Csecsemő hasfájás

Üdvözlöm

2,5 hónapos kisfiam hasfájós. Emellett nappal nagyon keveset alszik. 40 percet maximum egy etetés után. Álmos, nyűgös, mégis szinte küzd az alvás ellen és a haskutyogás, szelek is felébresztik.

Chamomilla, Lycopodium, Magnezium volt a repertoárban, de nem segítenek. A Viburcol kúphoz még pici, Sedatif pc szintén. Találtam neki két többkomponensű terméket, amik még nem érkeztek meg. MamaNature alvászavarra az egyik és hasfájásra a másik. Tudnak segíteni mi van még elérhető szer és hogyan lehet adagolni?

Köszönöm szépen.

Orvos válaszol

Kedves Ágnes!

 A nyugtalanság, éjszakai alvászavar sok esetben nem eredményesen kezelhető komplex szerekkel, akkor hatékonyak hogyha benne van az a monokomponensű szer amire a páciens érzékeny.

A viburcol kúp egyébként alkalmazható csecsemőkorban is, főleg akkor hatékony, ha fájdalmas húzás mellett jelentkezik ez a éjszakai felébredés akkor maximum kétszer kaphat naponta, maximum két napig. Újabb két nap szünettel ismételhető.

Az hogy milyen homeopátiás szert adjunk az éjszakai felébredésre, ehhez az anamnézis felvétele nélkülözhetetlen :olyanok is befolyásolják, mint a várandósság alatt az édesanyát ért panaszok, a szülés körülményei, illetve a felébredés során, hogy milyen pozíció javítja a csecsemő közérzetét, mi az amitől megnyugvást lel.

Ezért azt javaslom, hogy forduljon homeopata gyermekorvoshoz, aki ezeket ki kérdezve pontosan választhat.

Dr. Sal Péter

Kérdezzen, válaszolunk

CAPTCHA
Kérjük, klikkeljen az alábbi jelölőnégyzetre, hogy biztosak lehessünk, nem egy spam robot próbál jelentkezni.

A homeopata.hu oldalain található információk, szolgáltatások nem helyettesíthetik szakember véleményét, ezért kérjük, minden esetben forduljon homeopátiás képzettséggel rendelkező orvoshoz, gyógyszerészhez!

A homeopátiás készítmények hatásossága a hagyományos (allopátiás) gyógyszerekéhez hasonló klinikai vizsgálatokkal általánosan nem igazolt.

A homeopátiás gyógyszer szedése nem helyettesíti az orvossal történő konzultációt, a diagnózis megállapítását és a javasolt egészséges életmódot. A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét! Feltétlenül tájékoztassa kezelőorvosát vagy gyógyszerészét, ha a tünetei az Ön kezelőorvosa vagy gyógyszerésze által megadott időn belül nem enyhülnek, vagy éppen súlyosbodnak.