Csecsemő hasfájás

Üdvözlöm

2,5 hónapos kisfiam hasfájós. Emellett nappal nagyon keveset alszik. 40 percet maximum egy etetés után. Álmos, nyűgös, mégis szinte küzd az alvás ellen és a haskutyogás, szelek is felébresztik.

Chamomilla, Lycopodium, Magnezium volt a repertoárban, de nem segítenek. A Viburcol kúphoz még pici, Sedatif pc szintén. Találtam neki két többkomponensű terméket, amik még nem érkeztek meg. MamaNature alvászavarra az egyik és hasfájásra a másik. Tudnak segíteni mi van még elérhető szer és hogyan lehet adagolni?

Köszönöm szépen.

Orvos válaszol

Kedves Ágnes!

 A nyugtalanság, éjszakai alvászavar sok esetben nem eredményesen kezelhető komplex szerekkel, akkor hatékonyak hogyha benne van az a monokomponensű szer amire a páciens érzékeny.

A viburcol kúp egyébként alkalmazható csecsemőkorban is, főleg akkor hatékony, ha fájdalmas húzás mellett jelentkezik ez a éjszakai felébredés akkor maximum kétszer kaphat naponta, maximum két napig. Újabb két nap szünettel ismételhető.

Az hogy milyen homeopátiás szert adjunk az éjszakai felébredésre, ehhez az anamnézis felvétele nélkülözhetetlen :olyanok is befolyásolják, mint a várandósság alatt az édesanyát ért panaszok, a szülés körülményei, illetve a felébredés során, hogy milyen pozíció javítja a csecsemő közérzetét, mi az amitől megnyugvást lel.

Ezért azt javaslom, hogy forduljon homeopata gyermekorvoshoz, aki ezeket ki kérdezve pontosan választhat.

Dr. Sal Péter

A homeopata.hu oldalain található információk, szolgáltatások nem helyettesíthetik szakember véleményét, ezért kérjük, minden esetben forduljon homeopátiás képzettséggel rendelkező orvoshoz, gyógyszerészhez!

A homeopátiás készítmények hatásossága a hagyományos (allopátiás) gyógyszerekéhez hasonló klinikai vizsgálatokkal általánosan nem igazolt.

A homeopátiás gyógyszer szedése nem helyettesíti az orvossal történő konzultációt, a diagnózis megállapítását és a javasolt egészséges életmódot. A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét! Feltétlenül tájékoztassa kezelőorvosát vagy gyógyszerészét, ha a tünetei az Ön kezelőorvosa vagy gyógyszerésze által megadott időn belül nem enyhülnek, vagy éppen súlyosbodnak.