Csont elváltozás

Tisztelt Doktor Úr / Doktornő!

A 14 éves fiamnál egy sportsérülés miatt készült röentgen felvétel kimutatott a tibiában egy 5*2*2cm-es sclerotikus szélű, oszteolyticus területet. Ez a jóindulatú daganat a sportsérüléstől független, nem lehet tudni mitől és miért alakult ki.  Az ortopéd szakorvos műtétet javasol, ennek az anyagnak az eltávolítását. Ezt az anyagot a szakorvos csontanyajegynek vagy egy folyadéknak itéli a felvétel alapján. Sajnos semmilyen gyógyszeres kezelést nem tudnak javasolni.

Kérdésem lenne, hogy létezik esetleg olyan homeopátiás szer amely ezt a csonton belüli anyajegyet / folyadékot segít felszívódni és helyébe csontosodást képezne?

Szíves segítségét előre köszönöm!

Üdvözlettel: Szilvia

Orvos válaszol

Kedves Szilvia!

A csontelváltozások kezelésében 15-20 féle homeopátiás szer jöhet szóba, ennek kiválasztásában homeopátiás orvos kikérdezése és vizsgálata segíthet. Mi várható ettől a kezeléstől? Nem elsősorban az elváltozás felszívódása és eltűnése, hanem az általa okozott panaszok (fájdalom, fertőzésre, fistulaképződésre való hajlam) csökkentése, elmulasztása. Ha műtéti beavatkozásra kerül, akkor a sebgyógyulás és csontképződés segítése is elérhető homeopátiával. Ezért azt javaslom, hogy amellett, hogy orthopéd sebész kezeli, keressen fel egy homeopátiás orvost, aki a részletes kikérdezés és vizsgálat után alkati kezelést indít. 

Üdvözlettel

Dr. Sal Péter, házi gyermekorvos - homeopátiás orvos, www.rozsavolgyirendelo.hu

A homeopata.hu oldalain található információk, szolgáltatások nem helyettesíthetik szakember véleményét, ezért kérjük, minden esetben forduljon homeopátiás képzettséggel rendelkező orvoshoz, gyógyszerészhez!

A homeopátiás készítmények hatásossága a hagyományos (allopátiás) gyógyszerekéhez hasonló klinikai vizsgálatokkal általánosan nem igazolt.

A homeopátiás gyógyszer szedése nem helyettesíti az orvossal történő konzultációt, a diagnózis megállapítását és a javasolt egészséges életmódot. A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét! Feltétlenül tájékoztassa kezelőorvosát vagy gyógyszerészét, ha a tünetei az Ön kezelőorvosa vagy gyógyszerésze által megadott időn belül nem enyhülnek, vagy éppen súlyosbodnak.