Demencia

Tisztelt Dr nők-urak!

Tanácsot szeretnék kérni frontotemporális demenciában szenvedő betegnek, lehet-e homeopátiával segíteni, akár a betegség megállításában, vagy javításában?
Volt-e evvel már tapasztalat, vagy esetmegbeszélés erről a betegségről itthon vagy külföldön?

Előre is köszönöm válaszukat!

Orvos válaszol

Kedves Kérdező!

A homeopátiának igen korlátozott lehetőségei vannak demencia kezelésére. Vannak próbálkozások, melyek enyhe demenciában csökkenthetik a folyamat előrehaladását, klinikai tanulmányok tudtommal még nem állnak rendelkezésre ennek vizsgálatával kapcsolatban. Homeopátia a demenciát  kísérő betegségek támogatásával viszont hatékony kiegészítője tud lenni az allopátiás kezelésnek.

Javaslom homeopata orvos felkeresését.

Üdvözlettel:

Dr. Gál Adrien

A homeopata.hu oldalain található információk, szolgáltatások nem helyettesíthetik szakember véleményét, ezért kérjük, minden esetben forduljon homeopátiás képzettséggel rendelkező orvoshoz, gyógyszerészhez!

A homeopátiás készítmények hatásossága a hagyományos (allopátiás) gyógyszerekéhez hasonló klinikai vizsgálatokkal általánosan nem igazolt.

A homeopátiás gyógyszer szedése nem helyettesíti az orvossal történő konzultációt, a diagnózis megállapítását és a javasolt egészséges életmódot. A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét! Feltétlenül tájékoztassa kezelőorvosát vagy gyógyszerészét, ha a tünetei az Ön kezelőorvosa vagy gyógyszerésze által megadott időn belül nem enyhülnek, vagy éppen súlyosbodnak.