Echinacea

Kedves Tóth Drnő!

Közeledik a légúti megfázások időszaka is. A kis 2,5 éves unokám októberben kezdi a bölcsődét. Persze tartunk a megbetegedésektől és főleg az antibiotikumoktól. Azt hallottam, nem kaphat ilyen kis gyerek echinacea szirupot (tehát nem alkoholos kivonatot sem, mert allergizál...).
Kérdésem az, hogy lehet -e  ilyen kis gyereknek adni echinacea homeopátiás szert, ha megbetegszik, és ha igen, milyen dózisban?

Köszönöm a válaszát!
 

Orvos válaszol

Kedves Gabriella,

Az echinacea - vagy kasvirág - immunmoduláns hatású, segíti a fertőzések elleni védekezést. 

Szerencsére van sokkal jobb megoldás az alkoholos oldatnál. 

Homeopátiás szerként is szedhető a kasvirág, kis potenciában, kúraszerűen, szakaszosan  javasolt adagolni megelőzés céljából.

A kúra tehát a következő: 

Echinacea D4 vagy D6 vagy 5CH

Adagolás: 

2x5 golyó reggel és este 1 hétig, ez után egy hét szünetet kell tartani. 

Majd ismét naponta 2x5 golyó Echinacea D4, D6 vagy 5CH 1 hétig és ismét egy hét szünet. 

Összesen 6 hétig tart a kúra, egyik héten szedi, másik héten szünet.

Ez a kúra már sok kis páciensemnek segített abban, hogy a közösségben összeszedett fertőzések csak enyhe tüneteket okozzanak és ne legyen szükség antibiotikumra. 

Mindenképpen érdemes ezt a 6 hetes kúrát a bölcsőde elkezdésekor végig szedni. 

 

Üdvözlettel, 

dr. Tóth Marian   

A homeopata.hu oldalain található információk, szolgáltatások nem helyettesíthetik szakember véleményét, ezért kérjük, minden esetben forduljon homeopátiás képzettséggel rendelkező orvoshoz, gyógyszerészhez!

A homeopátiás készítmények hatásossága a hagyományos (allopátiás) gyógyszerekéhez hasonló klinikai vizsgálatokkal általánosan nem igazolt.

A homeopátiás gyógyszer szedése nem helyettesíti az orvossal történő konzultációt, a diagnózis megállapítását és a javasolt egészséges életmódot. A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét! Feltétlenül tájékoztassa kezelőorvosát vagy gyógyszerészét, ha a tünetei az Ön kezelőorvosa vagy gyógyszerésze által megadott időn belül nem enyhülnek, vagy éppen súlyosbodnak.