Égő fájdalmak

Tisztelt orvosok!

Az alábbi tünetek jelentek meg 2 napja, karanténba vonultam, orvost tájékoztattam, bár szerinte nem covid.

Nagy belégzés kellemetlen, csiklandozó érzést hagy maga után a gége felé, köhögést ingerel. Torok legalsó részén furcsa, égő lyuk érzés. Apró pici légvétel jellemző.
37.2- 37.5 közti hő.
Tüsszögés néha, ha orrot fújok, leginkább reggel, az vizes, átlátszó. Maró, égő érzet néha.
Fejfájás jön-megy, tompa.
Fokozott fáradékonyság, rendkívüli türelmetlenség, ingerlékenység.
Miket szedhetnék?

Köszönettel!

Orvos válaszol

Kedves Kérdező!

Az égő érzések, köhögés, tüsszögés miatt a Phosphorus és az Arsenicum album jön szóba. Ha a panaszai hideg folyadék ivásakor javulnak, akkor a Phosphorus inkább, ha szívesebben fogyaszt meleg vagy forró folyadékot, akkor az Ars. album. 15-30 CH, C erősségben napi egyszer, néhány napig. Megköszönném, ha néhány nap múlva visszajelezne.

Üdvözlettel:

dr. Sebő Zsuzsanna

A homeopata.hu oldalain található információk, szolgáltatások nem helyettesíthetik szakember véleményét, ezért kérjük, minden esetben forduljon homeopátiás képzettséggel rendelkező orvoshoz, gyógyszerészhez!

A homeopátiás készítmények hatásossága a hagyományos (allopátiás) gyógyszerekéhez hasonló klinikai vizsgálatokkal általánosan nem igazolt.

A homeopátiás gyógyszer szedése nem helyettesíti az orvossal történő konzultációt, a diagnózis megállapítását és a javasolt egészséges életmódot. A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét! Feltétlenül tájékoztassa kezelőorvosát vagy gyógyszerészét, ha a tünetei az Ön kezelőorvosa vagy gyógyszerésze által megadott időn belül nem enyhülnek, vagy éppen súlyosbodnak.