Emésztési zavarok

Tisztelt cím!

Reflux- gyanús / emésztési zavaros / ételallergia? esettel írnék önöknek.

Az esetek megtörténtekor sokáig úgy érzem, mintha rengeteg levegő szorulna be, és folyamatosan újratermelődne. Sok büfögés kíséri az állapotot, mely átmeneti javulást hoz.

Inkább a mellkasom bal része, bal vállam, lapocka rész szorít ilyenkor, nem is a gyomrom. Az állapotot ijesztő és fájdalmas szív szúrkálás érzés kíséri minden alkalommal. (kardiológián egyébként mitralis prolapsust diagnosztizáltak pár éve, de szívnyugtató gyógyteán kívül mást nem szedek rá)

Cholagol cseppet szoktam bevenni jobb híján ilyenkor, azt figyeltem meg, mivel ez is büfögtet, szokott picit segíteni, azonban nem érzem teljes megoldásnak.

Sajnos kifejezetten nem tudom bizonyos ételekhez sem kötni az állapotot, sem ahhoz, hogy túleszem magam, hisz akár üres gyomorra is jelentkezik néha a tünet.

Mit szedhetnék rá? hogyan?

Orvos válaszol

Kedves kérdező!

A címben feltett diagnózisok a hagyományos orvoslás szempontjából valóban helytállóak, ezen panaszoknak lehet reflux illetve táplálékallergia is az oka! Éppen ezért javaslok egy kivizsgálást ,ahol ezeket a diagnózisokat tisztázná a hagyományos orvoslás területén belül egy gasztroenterológiai vizsgálat .

A homeopátiás kezelés az azt gondolom hogy kikérdezés alapján lehetséges csak (tudni kell, hogy mire romlik, mire javulnak ezek a tünetek) tehát  ennyi információ alapján csak rossz találati aránnyal lehetne homeopátiás gyógyszert javasolni.

Én mégis  egyféle szert a javasolnék szedjen három napig Lycopódium c12 vagy c15 golyócskát: háromszor 5 golyócskát naponta étkezéstől fél óra távolságra.

Ha ez segít a panaszaim, ezt a három napos kúrát hetente megismételheti.

Ha nem elégedett a terápiával, akkor viszont javaslom, hogy forduljon homeopátiás orvoshoz, aki aki kérdezés alapján célzottan tud homeopátiás gyógyszert javasolni .

üdvözlettel, Dr. Sal Péter

A homeopata.hu oldalain található információk, szolgáltatások nem helyettesíthetik szakember véleményét, ezért kérjük, minden esetben forduljon homeopátiás képzettséggel rendelkező orvoshoz, gyógyszerészhez!

A homeopátiás készítmények hatásossága a hagyományos (allopátiás) gyógyszerekéhez hasonló klinikai vizsgálatokkal általánosan nem igazolt.

A homeopátiás gyógyszer szedése nem helyettesíti az orvossal történő konzultációt, a diagnózis megállapítását és a javasolt egészséges életmódot. A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét! Feltétlenül tájékoztassa kezelőorvosát vagy gyógyszerészét, ha a tünetei az Ön kezelőorvosa vagy gyógyszerésze által megadott időn belül nem enyhülnek, vagy éppen súlyosbodnak.