Étkezési zavar

Kedves Doktornő!

Kislányom 6 éves. 1,5 éves kora óta borzasztóan étkezik:2-3 dolgot (frissen sült hús, ssajtszószos tészta, mézes kenyér, ritkán tarhonya) és persze az édesség. Az oviban is szenvedtek vele a nevelők. Most az iskolában is ugyanaz a szituáció:hozzá sem ér az ételhez. Meg sem hajlandó kóstolni. Talán fél az új ízektől. Pszichológusnàl is jártunk eredmény nélkül.  Vitaminokat is kapott kúra jelleggel (pl Béres csepp). Szeretném a segítségét kérni, hogyan, mivel lehetne a kis akaratát, tudatát megnyitni, h bátrabb és próbálkozóbb legyen az étkezés terén. (bátorsága pl. az ismerkedés terén sincs). Köszönöm a segítségét!

Orvos válaszol

Kedves Szilvia!

Ez az étkezési zavar szülői praktikákkal is segíthető, mert fontos, hogy az étkezések a gyermekkel való örömteli együttlétek legyenek. A sok próbálkozási is fontos egy új íz esetén, 10-12 kóstolás is szükséges az elfogadáshoz. Ezekben a praktikákban dietetikus és pszichológus tud segíteni. Egy orvosi vizsgálat (súly, magasság mérés percentilis megállapítás) esetlegesen vérvizsgálat (vashiány?) is szükséges lenne.

Homeopátiás segítség nagyon egyénre szabott kell legyen, mert túl sok féle szer jön szóba, a választáshoz egyéb tünetek ismerete nem nélkülözhető. Ezért a fenti lépések elvégzésére homeopátiás gyermekorvos vizsgálatát javaslom. (MHOE orvoslista)

Üdvözlettel, Dr.Sal Péter

Kérdezzen, válaszolunk

CAPTCHA
Kérjük, klikkeljen az alábbi jelölőnégyzetre, hogy biztosak lehessünk, nem egy spam robot próbál jelentkezni.

A homeopata.hu oldalain található információk, szolgáltatások nem helyettesíthetik szakember véleményét, ezért kérjük, minden esetben forduljon homeopátiás képzettséggel rendelkező orvoshoz, gyógyszerészhez!

A homeopátiás készítmények hatásossága a hagyományos (allopátiás) gyógyszerekéhez hasonló klinikai vizsgálatokkal általánosan nem igazolt.

A homeopátiás gyógyszer szedése nem helyettesíti az orvossal történő konzultációt, a diagnózis megállapítását és a javasolt egészséges életmódot. A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét! Feltétlenül tájékoztassa kezelőorvosát vagy gyógyszerészét, ha a tünetei az Ön kezelőorvosa vagy gyógyszerésze által megadott időn belül nem enyhülnek, vagy éppen súlyosbodnak.