Fogzás

Jó napot! Az Osanit homeopàtiàs szerrel kapcsolatban lenne kérdésem. Ma kezdtük el hasznàlni a 4 és fél hónapos babànknak fogzàsi panaszokra. Azt olvastam, hogy minden fél óràban 8 golyót lehet adni. Ezt szigorúan tartani kell, vagy lehet ritkàbban is, úgy is hatàsos? Meddig hat, miért kell ilyen sűrün adni? Vàlaszukat előre is köszönöm!

Orvos válaszol

Kedves  Nikoletta!

Osanit komplex szer (összetétele: chamomilla, calcium carbonicum, passiflora, magnézum foszforikum).Ezt azon páciensek számára fejlesztették ki, akik egyszerűbbnek találják homeopátiás terápiát akkor, ha nem kell megismerni az egyes gyógyszerképeket. Az adagolás :max napi 4 alkalommal vegye be a javaslat szerint (fél óránként 8 golyót)és  csak  maximum 3 napig szedje a gyógyszert, utána tartson 2 nap szünetet. Ha a szedés során nem érez javulást legalább a második napon(elmúlik a fájdalom, a nyűgösség, a hasi panasz) , akkor ez a szer nem hatásos gyermekének és váltani kell más, fogzást segítő szerre.

Dr. Sal Péter

A homeopata.hu oldalain található információk, szolgáltatások nem helyettesíthetik szakember véleményét, ezért kérjük, minden esetben forduljon homeopátiás képzettséggel rendelkező orvoshoz, gyógyszerészhez!

A homeopátiás készítmények hatásossága a hagyományos (allopátiás) gyógyszerekéhez hasonló klinikai vizsgálatokkal általánosan nem igazolt.

A homeopátiás gyógyszer szedése nem helyettesíti az orvossal történő konzultációt, a diagnózis megállapítását és a javasolt egészséges életmódot. A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét! Feltétlenül tájékoztassa kezelőorvosát vagy gyógyszerészét, ha a tünetei az Ön kezelőorvosa vagy gyógyszerésze által megadott időn belül nem enyhülnek, vagy éppen súlyosbodnak.