Fülem kezdett bedugulni

Megfáztam. Lázam nem volt, és a fülem kezdett bedugulni, és ahogy fújtam az orrom (fehér színű, olykor sárgás színű volt),roppant a bal fülem. Jelenleg nem roppan a fülem, de kicsit be vannak dugulva a füleim. Mit tegyek? Előre is köszönöm ezzel kapcsolatos tanácsát.

Üdvözlettel: Éva

Orvos válaszol

Kedves Éva!

A panaszainak hátterében egy felső légúti hurut áll, amelynek szövődménye lehet arcüreg vagy középfül gyulladás. Ha arc fájdalom vagy fülfájás jelentkezik, fül-orr-gégészeti vizsgálat is javasolt.

A hurutosság homeopátiás kezelésére javaslom: Kalium-muriaticum C 12 vagy C15 adagolás: 3 nap 3x5 golyó(elszopogatni), használjon orrcseppet (maximum 2 hétig) vagy homeopátiás orrspray-t. A fenti kúrát 2-3 nap szünet után, ha még nem teljes a gyógyulás megismételheti.

Arc fájdalom esetén infra lámpázást is javaslok, melyet az arcüregre irányítson. (2x20 perc naponta, 4 napig)

Javulást!

Üdvözlettel Dr. Sal Péter

Kérdezzen, válaszolunk

CAPTCHA
Kérjük, klikkeljen az alábbi jelölőnégyzetre, hogy biztosak lehessünk, nem egy spam robot próbál jelentkezni.

A homeopata.hu oldalain található információk, szolgáltatások nem helyettesíthetik szakember véleményét, ezért kérjük, minden esetben forduljon homeopátiás képzettséggel rendelkező orvoshoz, gyógyszerészhez!

A homeopátiás készítmények hatásossága a hagyományos (allopátiás) gyógyszerekéhez hasonló klinikai vizsgálatokkal általánosan nem igazolt.

A homeopátiás gyógyszer szedése nem helyettesíti az orvossal történő konzultációt, a diagnózis megállapítását és a javasolt egészséges életmódot. A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét! Feltétlenül tájékoztassa kezelőorvosát vagy gyógyszerészét, ha a tünetei az Ön kezelőorvosa vagy gyógyszerésze által megadott időn belül nem enyhülnek, vagy éppen súlyosbodnak.