Gólyacsípés

Tisztelt Szakértők!

Kislányom gólyacsípéssel született 7 hetes elmúlt! Szemhéjain, homlokán és a tarkóján van. Ha lehetne kicsit gyorsítani ezt a felszívódási folyamatot Árnika krémet javasolt bőrgyógyász,hogy ha halványodni kezd azzal kenjem de inkább ne mivel allergiát okozhaz. Olvasgattam,hogy az Arnica Montana homeopátiás bogyót babáknak is szokták alkalmazni. Önök szerint adhatom e a babámnak vagy esetleg mást?

Ha igen mikortól és milyen adagolásban? Illetve ha nem Önöknek mi a véleménye az árnika krémről? Milyen allergiát okozhatna? Esetleg van tanácsuk erre? Válaszukat nagyon köszönöm! Üdvözlettel: Hajnalka

Orvos válaszol

Kedves Kérdező, 

Bőrjelenségről nehéz látatlanban nyilatkozni, ha valóban a népies nevén "gólyacsípésnek" nevezett piros folt van kisbabáján, akkor az körülbelül 1 éves korig magától elmúlik, nem igényel semmilyen kezelést. Az Arnica gél vagy Arnica montana homeopátiás szer a sérülések kezelésében jelent segítséget, itt azonban erről nincs szó. Az Arnica krém egyébként jól segíti az izomsérülések, zúzódások gyógyulását. 

Üdvözlettel, dr. Tóth Marian

Kérdezzen, válaszolunk

CAPTCHA
Kérjük, klikkeljen az alábbi jelölőnégyzetre, hogy biztosak lehessünk, nem egy spam robot próbál jelentkezni.

A homeopata.hu oldalain található információk, szolgáltatások nem helyettesíthetik szakember véleményét, ezért kérjük, minden esetben forduljon homeopátiás képzettséggel rendelkező orvoshoz, gyógyszerészhez!

A homeopátiás készítmények hatásossága a hagyományos (allopátiás) gyógyszerekéhez hasonló klinikai vizsgálatokkal általánosan nem igazolt.

A homeopátiás gyógyszer szedése nem helyettesíti az orvossal történő konzultációt, a diagnózis megállapítását és a javasolt egészséges életmódot. A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét! Feltétlenül tájékoztassa kezelőorvosát vagy gyógyszerészét, ha a tünetei az Ön kezelőorvosa vagy gyógyszerésze által megadott időn belül nem enyhülnek, vagy éppen súlyosbodnak.