Hasfájás

Tisztelt szakértők!

Kisfiam 9 éves, kb 4 hete kezdődtek görcsös hasi fájdalmak,már voltunk kivizsgálásokon, a leletei negatívak. Fél bemenni az iskolába, fél a gyerekektől, szorong, sír, görcsöl a hasa. Tudnának vmit javasolni? Köszönöm

Orvos válaszol

Kedves Anyuka, 

A hasfájás sokszor pszichoszomatikus tünet, lelki oka van,  de előbb ki kell zárni a szervi betegségeket.

Javaslom, hogy ha nincs szervi ok a háttérben, akkor érdemes több oldalról is dolgozni a problémán, keressen egy homeopata orvost, aki célzottan ajánlhat homeopátiás szert a panaszokra és lehet hogy egy pszichológust is érdemes lenne bevonni. 

Üdvözlettel, dr. Tóth Marian

Kérdezzen, válaszolunk

A homeopata.hu oldalain található információk, szolgáltatások nem helyettesíthetik szakember véleményét, ezért kérjük, minden esetben forduljon homeopátiás képzettséggel rendelkező orvoshoz, gyógyszerészhez!

A homeopátiás készítmények hatásossága a hagyományos (allopátiás) gyógyszerekéhez hasonló klinikai vizsgálatokkal általánosan nem igazolt.

A homeopátiás gyógyszer szedése nem helyettesíti az orvossal történő konzultációt, a diagnózis megállapítását és a javasolt egészséges életmódot. A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét! Feltétlenül tájékoztassa kezelőorvosát vagy gyógyszerészét, ha a tünetei az Ön kezelőorvosa vagy gyógyszerésze által megadott időn belül nem enyhülnek, vagy éppen súlyosbodnak.