Homeopata fogorvos válaszol

Tisztelt Dr.Papp Huba, köszönöm alapos és humánus válaszát!

Valóban, a nagyfokú stressz sajnos jelen van az életemben, igyekszem megértei, átlátni és feldolgozni bizonyos hatásokat, de gyakran elfojtás lesz belőle ( 2 éve folyik az orrom és tüsszögök, ha túlterhelődöm). Szimbiózisunk pedig amennyire ösztönző (érte mindent megtenni!), ugyanannyira nehezítő faktor is (a nap 24 órájában együtt).

Én is gondoltam erre, a magzati lét és az anyai kötelék erősen meghatározhat lelki-fizikai állapotokat.Magam is jártam antropozófus doktornál, de túl sok a réteg...nem egyszerű a feloldásuk. Ezt csak a lelki oldalhoz írom, nem panaszként.

Kizártuk a szájlégzést, a szereket elkezdjük adni- az antropozófus "csomag" még nem érkezett meg.

Sajnos a fogmosás nagyon ritkán sikerül. Nincs "erőszak", nem is volt, de a dackorszak eleje/közepén járunk. Kislányunk vidám, kiegyensúlyozott- te jó ég, mennyire meglódult az a nyelvecske is!-, de van a világon 2 dolog, ami nagy ellenállást vált ki belőle: a pelenkázás/öltözés mellett a fogmosás.

A kezdeti újdonság, a sikerecskéink, és az, hogy látja, kisfiam fogát mindig én mosom, aki ezt abszolút "kedveli" és természetesnek fogadja el a kialakult helyzet miatt, sem lendíti előbbre a dolgot.

Nyáron megyünk a homeopata doktorunkhoz- sajnos több száz km-re élünk tőle. Addig alkati szert nem tudok adni.

Az tehát a kérdésem,fogmosás híjján használható/hatásos e a szirup?

Köszönettel várom előre is újbóli válaszát!

Minden jót kívánva: Judit

Orvos válaszol

Kedves Judit!

Az antropozófus készítmény, a vadgesztenyéből készült oldat (Aesculus cortex Decoctum D1) csak úgy tudja kifejteni a hatását, ha előtte fogat mosnak és alaposan öblítenek. Azoknál a kisgyermekeknél, akiknél ez még nem sikerül, helyette az Aesculus cortex D50 golyócskákat lehet adni.

Adagolás: 6 héten át heti 2x (pl. szerda-szombat) 3-3 golyócskát kell elszopogatni. A kúrát 4 hét szünet után meg lehet ismételni. Ezt a gyógyszert csak Németországból lehet megrendelni, itthon nem forgalmazzák.

Üdvözlettel: Dr. Papp Huba homeopata és antropozófus fogorvos

Kérdezzen, válaszolunk

CAPTCHA
Kérjük, klikkeljen az alábbi jelölőnégyzetre, hogy biztosak lehessünk, nem egy spam robot próbál jelentkezni.

A homeopata.hu oldalain található információk, szolgáltatások nem helyettesíthetik szakember véleményét, ezért kérjük, minden esetben forduljon homeopátiás képzettséggel rendelkező orvoshoz, gyógyszerészhez!

A homeopátiás készítmények hatásossága a hagyományos (allopátiás) gyógyszerekéhez hasonló klinikai vizsgálatokkal általánosan nem igazolt.

A homeopátiás gyógyszer szedése nem helyettesíti az orvossal történő konzultációt, a diagnózis megállapítását és a javasolt egészséges életmódot. A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét! Feltétlenül tájékoztassa kezelőorvosát vagy gyógyszerészét, ha a tünetei az Ön kezelőorvosa vagy gyógyszerésze által megadott időn belül nem enyhülnek, vagy éppen súlyosbodnak.