Homeopátiás gyógyszer szedése

Tisztelt Doktornő/Doktor Úr!

IGNATIA C 30-t szedek heti 1-2 alkalommal. Kérdésem az lenne, hogy mennyi ideig (hány hétig) szedhető egy C 30-as potenciájú szer? Kell-e szünetet tartani? Köszönettel

Orvos válaszol

Kedves Beáta, 

A homeopátiás szer adagolása sokszor függ a tünetek intenzitásától, a betegség lefolyásától. 

Általánosságban elmondható, ha krónikus panaszokra szedi az Ignatia C30-t, megfelel a heti 1-2x történő bevétel. 

4-6 hét szedés után kell eldönteni, hogy hogyan tovább, ha javultak a panaszok akkor ritkábban kell szedni a szert, aztán el is lehet hagyni. Ha nem változtak a tünetek, akkor vagy másik potencia kell vagy másik szer. Ennek eldöntését bízza homeopata orvosra. 

Üdvözlettel, dr. Tóth Marian

Kérdezzen, válaszolunk

CAPTCHA
Kérjük, klikkeljen az alábbi jelölőnégyzetre, hogy biztosak lehessünk, nem egy spam robot próbál jelentkezni.

A homeopata.hu oldalain található információk, szolgáltatások nem helyettesíthetik szakember véleményét, ezért kérjük, minden esetben forduljon homeopátiás képzettséggel rendelkező orvoshoz, gyógyszerészhez!

A homeopátiás készítmények hatásossága a hagyományos (allopátiás) gyógyszerekéhez hasonló klinikai vizsgálatokkal általánosan nem igazolt.

A homeopátiás gyógyszer szedése nem helyettesíti az orvossal történő konzultációt, a diagnózis megállapítását és a javasolt egészséges életmódot. A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét! Feltétlenül tájékoztassa kezelőorvosát vagy gyógyszerészét, ha a tünetei az Ön kezelőorvosa vagy gyógyszerésze által megadott időn belül nem enyhülnek, vagy éppen súlyosbodnak.