Kiütés oltás után

Tisztelt Doktornő/Doktor Úr!

41 éves férfi vagyok, egészségügyben dolgozom. Alapbetegségem autoimmun pajzsmirigybetegség, melyre gyógyszert szedek, ill. hypertonia. Márciusban megkaptam az 1. Moderna oltást. Mikor következett volna a 2. oltás elkaptam a fertőzést. Viszonylag enyhe tünetekkel, szag-ízvesztés, orrfolyás lezajlott a betegség. Így május végén kaptam a 2. oltást. A második oltás után 4 hétre kezelhetetlen csalánkiütések jelentkeztek rajtam, ellepik a testem. Már mindenféle vizsgálaton túl vagyok, góckutatás negativ. Diétázok hetek óta, de semmivel sem jobb az állapotom. Antihisztamint szedek és steroidot. Amint abbahagyom a steroidot, a kiütések 1-2 nap gyógyszermentesség után azonnal jelentkeznek. Jelenleg 7. hete tartanak ezek a bőrtünetek. Az lenne a kérdésem, hogy szeretném megpróbálni a védőoltás kivezetését. Milyen szereket és milyen dózisban és hány napig kellene szednem?

Segitségüket, válaszukat köszönöm!

Orvos válaszol

Kedves Kérdező, 

Sajnos a szakirodalom leírja a fenti makacs bőrtüneteket az oltás után. 

Akut szerek közül az Apis szedését javaslom C30 potenciában naponta 1x5 golyót 5 napig, utána 3 naponta 2 hétig. 

Ha ez nem hoz változást állapotában, akkor javaslom, hogy konzultáljon homeopata orvossal, aki az oltás kivezetésben célzottan tud segíteni. 

Üdvözlettel, 

dr. Tóth Marian

 

A homeopata.hu oldalain található információk, szolgáltatások nem helyettesíthetik szakember véleményét, ezért kérjük, minden esetben forduljon homeopátiás képzettséggel rendelkező orvoshoz, gyógyszerészhez!

A homeopátiás készítmények hatásossága a hagyományos (allopátiás) gyógyszerekéhez hasonló klinikai vizsgálatokkal általánosan nem igazolt.

A homeopátiás gyógyszer szedése nem helyettesíti az orvossal történő konzultációt, a diagnózis megállapítását és a javasolt egészséges életmódot. A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét! Feltétlenül tájékoztassa kezelőorvosát vagy gyógyszerészét, ha a tünetei az Ön kezelőorvosa vagy gyógyszerésze által megadott időn belül nem enyhülnek, vagy éppen súlyosbodnak.