Kiütés oltás után

Tisztelt Doktornő/Doktor Úr!

41 éves férfi vagyok, egészségügyben dolgozom. Alapbetegségem autoimmun pajzsmirigybetegség, melyre gyógyszert szedek, ill. hypertonia. Márciusban megkaptam az 1. Moderna oltást. Mikor következett volna a 2. oltás elkaptam a fertőzést. Viszonylag enyhe tünetekkel, szag-ízvesztés, orrfolyás lezajlott a betegség. Így május végén kaptam a 2. oltást. A második oltás után 4 hétre kezelhetetlen csalánkiütések jelentkeztek rajtam, ellepik a testem. Már mindenféle vizsgálaton túl vagyok, góckutatás negativ. Diétázok hetek óta, de semmivel sem jobb az állapotom. Antihisztamint szedek és steroidot. Amint abbahagyom a steroidot, a kiütések 1-2 nap gyógyszermentesség után azonnal jelentkeznek. Jelenleg 7. hete tartanak ezek a bőrtünetek. Az lenne a kérdésem, hogy szeretném megpróbálni a védőoltás kivezetését. Milyen szereket és milyen dózisban és hány napig kellene szednem?

Segitségüket, válaszukat köszönöm!

Orvos válaszol

Kedves Kérdező, 

Sajnos a szakirodalom leírja a fenti makacs bőrtüneteket az oltás után. 

Akut szerek közül az Apis szedését javaslom C30 potenciában naponta 1x5 golyót 5 napig, utána 3 naponta 2 hétig. 

Ha ez nem hoz változást állapotában, akkor javaslom, hogy konzultáljon homeopata orvossal, aki az oltás kivezetésben célzottan tud segíteni. 

Üdvözlettel, 

dr. Tóth Marian

 

Kérdezzen, válaszolunk

CAPTCHA
Kérjük, klikkeljen az alábbi jelölőnégyzetre, hogy biztosak lehessünk, nem egy spam robot próbál jelentkezni.

A homeopata.hu oldalain található információk, szolgáltatások nem helyettesíthetik szakember véleményét, ezért kérjük, minden esetben forduljon homeopátiás képzettséggel rendelkező orvoshoz, gyógyszerészhez!

A homeopátiás készítmények hatásossága a hagyományos (allopátiás) gyógyszerekéhez hasonló klinikai vizsgálatokkal általánosan nem igazolt.

A homeopátiás gyógyszer szedése nem helyettesíti az orvossal történő konzultációt, a diagnózis megállapítását és a javasolt egészséges életmódot. A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét! Feltétlenül tájékoztassa kezelőorvosát vagy gyógyszerészét, ha a tünetei az Ön kezelőorvosa vagy gyógyszerésze által megadott időn belül nem enyhülnek, vagy éppen súlyosbodnak.