Kötőszöveti gyengeség és vérszegénység

Kedves Doktornő,

nagyon vérszegény vagyok- nincsenek tüneteim, jól vagyok, csak vérképelemzésnél ijednek meg az orvosok folyton. Gyerekkorom óta van ez, plusz kötőszöveti gyengeség velejárói. Egy term.gyógyász ismerős ajánlata: Calcium fluorátum, Silicea és ferrum phosphoricum , D12 es hígitásban , napi 3x1.Kérdésem: Megfelelő ez az adagolás? Ha titán csap rögzíti egyik másik fogamat, akkor is szedhetem a kovasavat? Mennyi ideig szedjem ezeket?

Válaszukat előre is köszönöm. Tisztelettel

Orvos válaszol

Kedves Kérdező, 

A Calcium fluoratum D12 szedése a kötőszöveti gyengeség esetén jó hatású, a Ferrum phosphoricum D12 pedig segíti a vas felszívódását. Emellett érdemes vaskészítményt is szedni, én a Humet-R vagy a Vitafer szirupot szoktam javasolni, mert ezek a készítmények jól felszívódó formában tartalmazzák a vasat. A Silicea D12 szedését a titánium implantátum miatt nem javaslom. Az adagolás 3x1 tabletta, legalább két hónapig. 

Üdvözlettel, dr. Tóth Marian

Kérdezzen, válaszolunk

CAPTCHA
Kérjük, klikkeljen az alábbi jelölőnégyzetre, hogy biztosak lehessünk, nem egy spam robot próbál jelentkezni.

A homeopata.hu oldalain található információk, szolgáltatások nem helyettesíthetik szakember véleményét, ezért kérjük, minden esetben forduljon homeopátiás képzettséggel rendelkező orvoshoz, gyógyszerészhez!

A homeopátiás készítmények hatásossága a hagyományos (allopátiás) gyógyszerekéhez hasonló klinikai vizsgálatokkal általánosan nem igazolt.

A homeopátiás gyógyszer szedése nem helyettesíti az orvossal történő konzultációt, a diagnózis megállapítását és a javasolt egészséges életmódot. A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét! Feltétlenül tájékoztassa kezelőorvosát vagy gyógyszerészét, ha a tünetei az Ön kezelőorvosa vagy gyógyszerésze által megadott időn belül nem enyhülnek, vagy éppen súlyosbodnak.