Látás romlása

11 éves kislányomnak 8 éves kora óta rohamosan romlik a látása, -1,5 dioptriáról indultunk, jelenleg -5 dioptriás szemüvegre van szüksége. Megfelelő lehet-e neki a Physostigma venenosum 15 ch adása? Ha igen, milyen adagolásban, milyen rendszerességgel és mennyi ideig adhatom neki? Van-e még egyéb javaslat, amit esetleg kipróbálhatnánk a látása további gyengülésének megakadályozására? Előre is nagyon köszönöm a választ és a tájékoztatást!

Orvos válaszol

Tisztelt Kinga!

Leányának akkor adja a Physostigma nevű homeopátiás gyógyszert, ha legalább 4-5 fennáll az alábbi jellemzők közül: szemfájdalom, amelyett az  időjárási változása ront, a szem nyomásra is fokozottan érzékeny, a szem fájdalom mozgásra fokozódik, a szem fokozottan érzékeny a szélre, huzatra, jobban érzi magát melegben a szabadban, a szem túlerőltetésre fokozottan érzékeny,  szem becsukása javít a panaszokon, a szem fájdalom délután 16:00 körül rosszabb; deformált a szemlencse; a pupillák gyakran szűkek, látás romlott, homályos, a tárgyak összemosódnak, lebegő fekete foltokat lát,  villogó fényt észlel; a szemhéj és a szemizmok gyakran ránganak; nystagmus  (szemteke rezgés spontán oldalirányban);  gyengék a  szem izmai. Ha ezekből több fennáll, akkor az adagolás: Physostigmia C12 vagy C15 szerből szedjen heti 5 nap 2x5 golyót naponta 4 hétig. Ha van javulás, lehet 2 hét szünet után a kúrát megismételni újabb 4 hétig, Ha a fenti jellemzők nem állnak fent leányánál, forduljon homeopata orvoshoz és természetesen szemész szakorvoshoz!

Javulást!

Dr.Sal Péter

Alapellátó gyermekorvos
Csecsemő- és gyermekgyógyász
Homeopata orvos

Zuglói Önkormányzat gyermekorvosi rendelő, Budapest, Lőcsei utca 24-126, 1147

www.rozsavolgyirendelo.hu

+36 30 645 65 99, +36 1 273 25 64

Primary care pediatrician
Pediatrician
Homeopath
Zuglói Önkormányzat  pediatric primary care office, 24-26 Lőcsei street, Budapest, Hungary, H-1147

www.rozsavolgyirendelo.hu

Kérdezzen, válaszolunk

CAPTCHA
Kérjük, klikkeljen az alábbi jelölőnégyzetre, hogy biztosak lehessünk, nem egy spam robot próbál jelentkezni.

A homeopata.hu oldalain található információk, szolgáltatások nem helyettesíthetik szakember véleményét, ezért kérjük, minden esetben forduljon homeopátiás képzettséggel rendelkező orvoshoz, gyógyszerészhez!

A homeopátiás készítmények hatásossága a hagyományos (allopátiás) gyógyszerekéhez hasonló klinikai vizsgálatokkal általánosan nem igazolt.

A homeopátiás gyógyszer szedése nem helyettesíti az orvossal történő konzultációt, a diagnózis megállapítását és a javasolt egészséges életmódot. A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét! Feltétlenül tájékoztassa kezelőorvosát vagy gyógyszerészét, ha a tünetei az Ön kezelőorvosa vagy gyógyszerésze által megadott időn belül nem enyhülnek, vagy éppen súlyosbodnak.