Lehet, hogy covid?

Előző hét végén enyhébb "torokgyulladás" érzetem lett, nehéz, égő nyelés néha, mandulák környéke piros. Minimális köhögési inger, száraz, csikizős. Óriási halálfélelem a covid miatt.
Elmúlt 3 nap oscillococcinum 1x5 golyót reggel, illetve 1x5 golyó arsenicum albumot fogyasztottam homeopátiás tanácsra.
Tegnap estére semmi panasz már, ám éjjel sajnos visszatért a torokkaparás/ égés... reggelre minden ok, délelőttől köhögés kezdődött.

Mély légvétel nehéz, köhögési ingert vált ki, csikiző érzés a torok/mellkas találkozásánál...
Egyébként a köhögések nem vészesek, kb 3-4-et köhögök egy inger után... óránként /2 óránként kb 2-3szor.

Irtó fáradt szemek, nagyon tompa fej, szokszor érzem, hogy csukva kéne lenni a szememnek, kábaság.
Arcüreg mintha "tele" lenne, főleg a homloknál. Torokba néha szivárgó váladék (fehéres), orrfújásra szinte semmi nem jön, max vizes.

Köhögés alapvetően száraz, néha 1-1 sűrű fehéres váladék felszakad? akkor csíp is a torkom.

Háziorvos elérhetetlen, de már a tünetek kezdete óta itthon vagyunk.

Ami még több hete fennáll, bal oldalt és hátul lapocka körül/ alatt húzó fájdalom (főleg mozgásnál érzem).
Mai nap tarkó ill hátsó nyakfájdalom is.

Tudnak segíteni nekem? Ma semmit nem vettem még be.
Óriási köszönet!

Orvos válaszol

Tisztelt Anna!

A tünetei alapján felmerül, hogy vírusos tüdőgyulladása és arcüreggyulladása kezdődik, melyet COVID19 vírus is okozhat.

A legfontosabb azt eldönteni, hogy szükséges-e azonnali orvosi vizsgálat és képalkotó eljárás (RTG, CT). Ennek eldöntésére kölcsönözzenek/vásároljanak pulzoximétert (kb 5000 Ft, sok patikában is kapható): ha ezen 92 % alatti az oxigénszaturáció nyugalomban, az romló oxigénellátottságra utal, emellett, ha éjszaka alvás közben a percenkénti légzésszám 40 feletti (kérje meg családtagját, hogy számolja meg!), vagy ha a mellkasi fájdalom olyan erős, hogy a légvételeket is nagyon megnehezíti, akkor orvosi vizsgálat szükséges.Ha a háziorvos nem elérhető, a mentő vagy a területileg illetékes sürgősségi ambulancia fogadja.

Homeopátiás gyógyszer javasolásához, kérem, töltse ki az alábbi kérdőívet, és a mai napon válaszolok:

https://rozsavolgyirendelo.wixsite.com/rozsavolgyirendelo/kerdoiv-akut-betegsegekhez

Ha korona-fertőzésre gyanús tüneteket észlel valaki magán és/vagy szerettén, azonnal javaslom a D3 adagjának megemelését felnőtt esetén naponta 1o-12.ooo NE-re 7 napig, gyermeknek 10 000 NE/nap 7 napig, C-vitamin, lehetőleg liposzómásat vagy aszkorbinsav palmitát formájában felnőttnek naponta 5-8 gr-ot, gyermeknek 2 gr maximum 7 napig (természetesen bőséges folyadékbevitel mellett!), önállóan vagy kombinációban felnőttnek 3o-4omg/nap, gyermeknek 20 mg cink (Zn) bevitelét és Quercetin szedését az adott készítmény maximális adagjában (vagy akár néhány napig annál is többet).

gyógynövényes lehetőség (ha nagyon fáradt, energiahiányos valaki): Rain Soul vagy Vironal.

Javulást!

Dr.Sal Péter

Kérdezzen, válaszolunk

CAPTCHA
Kérjük, klikkeljen az alábbi jelölőnégyzetre, hogy biztosak lehessünk, nem egy spam robot próbál jelentkezni.

A homeopata.hu oldalain található információk, szolgáltatások nem helyettesíthetik szakember véleményét, ezért kérjük, minden esetben forduljon homeopátiás képzettséggel rendelkező orvoshoz, gyógyszerészhez!

A homeopátiás készítmények hatásossága a hagyományos (allopátiás) gyógyszerekéhez hasonló klinikai vizsgálatokkal általánosan nem igazolt.

A homeopátiás gyógyszer szedése nem helyettesíti az orvossal történő konzultációt, a diagnózis megállapítását és a javasolt egészséges életmódot. A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét! Feltétlenül tájékoztassa kezelőorvosát vagy gyógyszerészét, ha a tünetei az Ön kezelőorvosa vagy gyógyszerésze által megadott időn belül nem enyhülnek, vagy éppen súlyosbodnak.