Magas potenciájú homeopátiás szerek szedése

Natrium Chloratum 200 ch túl gyakori szedése szerepet játszhat-e ekcéma szerű bőrprobléma ill. pattanás szerű bőrgyulladások megjelenésében? Segítségüket előre is köszönöm!

Orvos válaszol

Kedves Barbara!

A magas potenciák indokolatlan gyakori alkalmazása az adott gyógyszer gyógyszerképének tüneteit provokálhatja a páciensnél, amit a homeopátiás orvos igyekszik elkerülni. A homeopátia is csak a szakma szabályainak betartása (adagolási szabályok)mellett mellékhatás-mentes. A Natrium-chloratum C 200-t 4 hetente javasolt adagolni, ennél sűrűbb adagolás csak orvosi felügyelet mellett javasolt. A túl gyakori szedés (a teljesség igénye nélkül) fejfájást, gyomorégést, de bőrtüneteket is provokálhat.

Üdvözlettel

Dr.Sal Péter

Kérdezzen, válaszolunk

CAPTCHA
Kérjük, klikkeljen az alábbi jelölőnégyzetre, hogy biztosak lehessünk, nem egy spam robot próbál jelentkezni.

A homeopata.hu oldalain található információk, szolgáltatások nem helyettesíthetik szakember véleményét, ezért kérjük, minden esetben forduljon homeopátiás képzettséggel rendelkező orvoshoz, gyógyszerészhez!

A homeopátiás készítmények hatásossága a hagyományos (allopátiás) gyógyszerekéhez hasonló klinikai vizsgálatokkal általánosan nem igazolt.

A homeopátiás gyógyszer szedése nem helyettesíti az orvossal történő konzultációt, a diagnózis megállapítását és a javasolt egészséges életmódot. A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét! Feltétlenül tájékoztassa kezelőorvosát vagy gyógyszerészét, ha a tünetei az Ön kezelőorvosa vagy gyógyszerésze által megadott időn belül nem enyhülnek, vagy éppen súlyosbodnak.