Magas potenciájú homeopátiás szerek szedése

Natrium Chloratum 200 ch túl gyakori szedése szerepet játszhat-e ekcéma szerű bőrprobléma ill. pattanás szerű bőrgyulladások megjelenésében? Segítségüket előre is köszönöm!

Orvos válaszol

Kedves Barbara!

A magas potenciák indokolatlan gyakori alkalmazása az adott gyógyszer gyógyszerképének tüneteit provokálhatja a páciensnél, amit a homeopátiás orvos igyekszik elkerülni. A homeopátia is csak a szakma szabályainak betartása (adagolási szabályok)mellett mellékhatás-mentes. A Natrium-chloratum C 200-t 4 hetente javasolt adagolni, ennél sűrűbb adagolás csak orvosi felügyelet mellett javasolt. A túl gyakori szedés (a teljesség igénye nélkül) fejfájást, gyomorégést, de bőrtüneteket is provokálhat.

Üdvözlettel

Dr.Sal Péter

Kérdezzen, válaszolunk

A homeopata.hu oldalain található információk, szolgáltatások nem helyettesíthetik szakember véleményét, ezért kérjük, minden esetben forduljon homeopátiás képzettséggel rendelkező orvoshoz, gyógyszerészhez!

A homeopátiás készítmények hatásossága a hagyományos (allopátiás) gyógyszerekéhez hasonló klinikai vizsgálatokkal általánosan nem igazolt.

A homeopátiás gyógyszer szedése nem helyettesíti az orvossal történő konzultációt, a diagnózis megállapítását és a javasolt egészséges életmódot. A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét! Feltétlenül tájékoztassa kezelőorvosát vagy gyógyszerészét, ha a tünetei az Ön kezelőorvosa vagy gyógyszerésze által megadott időn belül nem enyhülnek, vagy éppen súlyosbodnak.