Megelőzés

Koronavirus megelozesere van javaslat? Milyen szerek? Ha esetleg valaki fertozott milyen szerek legyenek otthon? Hogyan szedhetoek?

Orvos válaszol

Kedves Buda.

Számos javaslat van a járvány idején megelőzésre, pontosabban a fertőzés nélküli állapotra adandó szerekre. Ezek a javaslatok változnak, attól függően melyik országban él a homeopata illetve ahogy egyre több mindent megtudunk a megbetegedésekről. Jelenleg az egészségeseknél a szorongás, félelem a betegségtől, ami dominál, ezért az Arsenicum album hasznos lehet erre az állapotra.  Egységesen elfogadott preventív szer nincsen. A megbetegedés esetére otthon tartandó szerek listája is nagy. Általában olyan szerek ezek, amit már kórházi elhelyezést igénylő esetekben kellene adni, ami nálunk sajnos elképzelhetetlen. Az otthon átvészelhető esetek kezelése pedig mindig az egyéni tünetektől függ. Mivel a corona vírus egyik leggyakoribb következménye a tüdőgyulladás, így a tüdőre ható szerek amik leginkább szóba jönnek. Még nagyon fontos a hagyományos megelőzés (higiéniás szabályok, táplálkozás, mozgás) betartása és az immunrendszer erősítése  homeopátiás szerekkel.

Üdvözlettel dr. Sebő Zsuzsanna
 

A homeopata.hu oldalain található információk, szolgáltatások nem helyettesíthetik szakember véleményét, ezért kérjük, minden esetben forduljon homeopátiás képzettséggel rendelkező orvoshoz, gyógyszerészhez!

A homeopátiás készítmények hatásossága a hagyományos (allopátiás) gyógyszerekéhez hasonló klinikai vizsgálatokkal általánosan nem igazolt.

A homeopátiás gyógyszer szedése nem helyettesíti az orvossal történő konzultációt, a diagnózis megállapítását és a javasolt egészséges életmódot. A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét! Feltétlenül tájékoztassa kezelőorvosát vagy gyógyszerészét, ha a tünetei az Ön kezelőorvosa vagy gyógyszerésze által megadott időn belül nem enyhülnek, vagy éppen súlyosbodnak.