Nagy orrmandula, visszatérő betegségek

Kedves Homeopata Orvos Hölgyek/Urak!

A kisfiam (most 7 éves) orrmandula megnagyobbodásából eredő problémák (fülkürthurut, hallásproblémák, horkolás) kezelésére Lyphomiosotot javasoltak tavaly.
Egy hónapja skarlátos volt, antibiotikum kezelést kapott 6 napig, kb. két hét múlva ismét belázasodott, begyulladtak a mandulái, amire újabb adag antibiotikumot kapott. A kezelés leteltét követő héten ismét belázasodott, feltehetően vírusfertőzés miatt. Erre gyógyszeres kezelést nem kapott.
Kb. két hete tünetmentes, de a horkolás/hortyogás nem szűnt meg. Néha étkezés közben is mintha kissé horkolna/röfögne.
Feltételezem a sok fertőzéses ingertől a mandulái/nyirokcsomói duzzadtak maradtak.

Lyphomiosot tablettánk van. Adhatom-e neki és milyen adagolásban, mennyi ideig?

Előre is nagyon köszönöm a segítségüket!

Orvos válaszol

Kedves Anna!

Nem ismerem a Lymphomyosot  tablettát, nem használtam (pontosabban a betegeim) csak a cseppeket és azzal nagyon-nagyon jók a tapasztalataim. Javaslom, próbálja meg a használati utasításból kibogozni az adagolást. A cseppeknél több hetes kúra javasolt. Amit még javasolnék mind az ismétlőső betegségek, mind a nagy orrmandula miatt, az un. alkati kezelést, amit egy homeopata segítségével lehet végigcsinálni, de eredményes szokott lenni.

Üdvözlettel:

dr. Sebő Zsuzsanna

A homeopata.hu oldalain található információk, szolgáltatások nem helyettesíthetik szakember véleményét, ezért kérjük, minden esetben forduljon homeopátiás képzettséggel rendelkező orvoshoz, gyógyszerészhez!

A homeopátiás készítmények hatásossága a hagyományos (allopátiás) gyógyszerekéhez hasonló klinikai vizsgálatokkal általánosan nem igazolt.

A homeopátiás gyógyszer szedése nem helyettesíti az orvossal történő konzultációt, a diagnózis megállapítását és a javasolt egészséges életmódot. A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét! Feltétlenül tájékoztassa kezelőorvosát vagy gyógyszerészét, ha a tünetei az Ön kezelőorvosa vagy gyógyszerésze által megadott időn belül nem enyhülnek, vagy éppen súlyosbodnak.