Nyugtalan láb szindróma

Üdvözlöm.

ÉN  súlyos fokú nyugtalan làbak szindómàban szenvedek màr 2008 óta. Azóta szedem az oprymea 0,7 es tablettàt mostanra màr a megengedettnél több gyógyszert kell bevennem hogy legyen hatàsa. Màr több fajta gyógyszert kipróbàltam de sajnos egyik sem  volt hatàsos. Most a pregabalin tevàt irtàk fel  az oprymeàval együtt kell szednem kicsit enyhiti a tüneteket de viszont este mikor beveszem rosszul vagyok tőke. Mit javasol mit kellenne szednem? Kibirhatatlan màr ez a betegség. Eleinte jó volt az oprymea de mostmàr egy éve hogy nem ugy hat mint eddig és màr ezt sem akarjàk felírni mivel többet szedek belőle mint a megengedett és sokkal előbb elfogy. Kérem mit lehetne tenni ? Vagy van erre a betegségre valami megoldàs?

 

Orvos válaszol

Kedves  Bernadett!

A nyugtalan láb szindróma hátterében lehet vas, vagy más ásványi anyag hiány, vesebetegség vagy gerincvelői idegrendszer betegsége. Ennek kivizsgálására vérvétel, képalkotó eljárások és neurológiai vizsgálat szükséges. Remélem, ezeken már túl van és ezek a betegségek kizárhatók voltak. 

Homeopátiás kezelésben számos szer jöhet szóba:

Arsenicum album, Argentum nitricum, Medorrhinum, Causticum, Ferrum metallicum,  Rhus toxicodendron, Zincum metallicum, Tarentula hispanica  stb. Hogy dönteni lehessen, melyik felel meg Önnek, fizikális vizsgálat és az anamnézis részletes felvétele szükséges, mivel  ezeket magas potenciában kell alkalmazni, homeopátiás orvos javasolhatja. Ha a szedett hagyományos gyógyszer mellékhatást okozott, ennek elmúlasztására is van homeopátiás lehetőség (ún. gyógyszer kivezetés).  Kérem, forduljon az orvoslistán lévő szakembereinkhez.

Dr Sal Péter

A homeopata.hu oldalain található információk, szolgáltatások nem helyettesíthetik szakember véleményét, ezért kérjük, minden esetben forduljon homeopátiás képzettséggel rendelkező orvoshoz, gyógyszerészhez!

A homeopátiás készítmények hatásossága a hagyományos (allopátiás) gyógyszerekéhez hasonló klinikai vizsgálatokkal általánosan nem igazolt.

A homeopátiás gyógyszer szedése nem helyettesíti az orvossal történő konzultációt, a diagnózis megállapítását és a javasolt egészséges életmódot. A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét! Feltétlenül tájékoztassa kezelőorvosát vagy gyógyszerészét, ha a tünetei az Ön kezelőorvosa vagy gyógyszerésze által megadott időn belül nem enyhülnek, vagy éppen súlyosbodnak.