Oltás

Kedves Doktornő!

9 hónapos kisbabámmal a BEXERO agyhártyagyulladás elleni oltás második adagja előtt állunk. Az első adag után gyermekem nagyon belázasodott, igen rossz közérzete volt - ezen tünetek másnapra elmúltak. A korábbi kötelező oltásai után is volt, hogy belázasodott, szintén hamar múlón. Illetve kis (50 Ft-os érme nagyságú) területen pár hete enyhe bőrkiütést tapasztaltam a hátán, ami már elmúlt, különösebb okát nem tudtam beazonosítani. Azt talán érdemes megemlítenem, hogy koraszülött, a 36. hétre született, ám komplikációmentesen, teljesen egészséges, bár viszonylag sűrűn beteg, de korrigált korának megfelelően gyönyörűen fejlődik.

Eddig nem csináltam semmilyen oltáskivezetést, azonban szeretném elkezdeni, segíteni neki ebben.

Mit ajánlana esetünkben, milyen adagolásban? Illetve a bevétel mikéntjéről is kérem írjon pár szót, teljesen kezdő vagyok, nehéz eligazodni a sok információ között.

Előre is nagyon szépen köszönöm a válaszát!

Orvos válaszol

Kedves Judit, 

Oltások támogatásával kapcsolatban ezen az oldalon olvashat információkat: 

https://homeopatia.info.hu/oltas/oltasok-elott-es-utan-homeopatiaval

Ha célzottan szeretne oltást kivezetni, konzultáljon homeopata orvossal: 

https://www.homeopata.hu/node/119

Üdv, 

dr. Tóth Marian

A homeopata.hu oldalain található információk, szolgáltatások nem helyettesíthetik szakember véleményét, ezért kérjük, minden esetben forduljon homeopátiás képzettséggel rendelkező orvoshoz, gyógyszerészhez!

A homeopátiás készítmények hatásossága a hagyományos (allopátiás) gyógyszerekéhez hasonló klinikai vizsgálatokkal általánosan nem igazolt.

A homeopátiás gyógyszer szedése nem helyettesíti az orvossal történő konzultációt, a diagnózis megállapítását és a javasolt egészséges életmódot. A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét! Feltétlenül tájékoztassa kezelőorvosát vagy gyógyszerészét, ha a tünetei az Ön kezelőorvosa vagy gyógyszerésze által megadott időn belül nem enyhülnek, vagy éppen súlyosbodnak.