Oltás támogatás

Kedves Dr. Nő!

Kisfiam 12 éves, mmr oltás emlékeztetőt kap jövő héten. Legyen szíves megírni, mivel tudjuk a mellékhatásokat és ártalmas összetevőket kivezetni.

Esetleg előtte is szedjen valamit? Pontosan mit kell szedni?

Köszönöm szépen!

Orvos válaszol

Kedves Pildi!

A homeopátiás oltás támogatásnak sok formája van. Az egyik a Thuya adása (C30) oltás után néhány napig. A leghatékonyabb az un. oltási nozóda alkalmazása, ami az aktuális oltásból készült homeopátiás szer. Ezek sajnos Magyarországon nincsenek törzskönyvezve, s bár beszerezhetőek, nyilvános felületen nem áll módomban erről írni. Ha visszaolvas korábbi válaszainkban, talál tájékoztatást vagy személyesen vesz fel kapcsolatot ebben járatos homeopatával, több információt tud szerezni.

Üdvözlettel: dr. Sebő Zsuzsanna

A homeopata.hu oldalain található információk, szolgáltatások nem helyettesíthetik szakember véleményét, ezért kérjük, minden esetben forduljon homeopátiás képzettséggel rendelkező orvoshoz, gyógyszerészhez!

A homeopátiás készítmények hatásossága a hagyományos (allopátiás) gyógyszerekéhez hasonló klinikai vizsgálatokkal általánosan nem igazolt.

A homeopátiás gyógyszer szedése nem helyettesíti az orvossal történő konzultációt, a diagnózis megállapítását és a javasolt egészséges életmódot. A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét! Feltétlenül tájékoztassa kezelőorvosát vagy gyógyszerészét, ha a tünetei az Ön kezelőorvosa vagy gyógyszerésze által megadott időn belül nem enyhülnek, vagy éppen súlyosbodnak.