Oltás után sokadszorra

Szép estét!

Eü. dolgozóként köteleznek a covid elleni oltásra, amit én nem szeretnék, mert 8 hónapja átestem a víruson, s jelenleg is van védettségem. Mivel vezethető ki az oltás? (szputnyik) Asztmatikus tüneteimre ventolint használok és allergiás problémákkal is küzdök, pollen, parlagfű stb.

Köszönöm
 

Orvos válaszol

Tisztelt Ferenc!

Az oltáskivezetésnek - azaz az oltás potenciális mellékhatásainak megelőzésében és elmúlasztásában - több módszer is használatos.

A leggyakoribb módszer az oltóanyagból készített ún. nozóda, melyet rutinból csak egyféle potenciában (én C 200 -ast szoktam alkalmazni), de ha észlelünk mellékhatást, akkor 8 hétig heti 2 nap egyre emelkedő potenciában (C 30, C 200, 1 MK 10 MK) szoktunk javasolni a szakértők (Tinus Smits, illetve Ton Jansen) alapján. Ezek a gyógyszerek jelenleg sajnos nem regisztráltak, ezért nem hozzáférhetők hazánkban, hanem Hollandiából kell rendelni őket. Ezt egy jó módszernek tartom, ha szeretné, hogy megrendeljük, akkor  jelentkezzen egy ebben járatos homeopata kollégánál (MHOE orvoslista, kábé 30 euró körül van egy embernek a kúra belőle.) A másik módszer az oltások nemkívánatos hatásainak kezelésében bevált, klasszikus szerek nem egyénre szabott alkalmazása. (Ledum, Thuja,Silicea stb.)  ÖN számára javaslom: Ledum C 200 adagolás: 4 hetente  1x5 golyó 2 HÓNAPIG (1/2 dl vízben oldva, 4 óra alatt kortyonkènt). Ez sok oltás esetén jól működik, de ha az egyénnél a tüneteket nem fedi le, akkor szükség lehet módosítására. Azaz ha a rutin oltáskivezetés nem múlasztja el a tüneteket, akkor homeopata orvossal való vizsgálat és konzultáció szükséges. Segíthet az oltások utáni tünetek elmúlasztásában a páciens ún. alkati szere/kezelése is, ezt is homeopata orvos tudja kiválasztani és javasolni.

Dr.Sal Péter

Alapellátó gyermekorvos

Csecsemő- és gyermekgyógyász

Homeopata orvos

A homeopata.hu oldalain található információk, szolgáltatások nem helyettesíthetik szakember véleményét, ezért kérjük, minden esetben forduljon homeopátiás képzettséggel rendelkező orvoshoz, gyógyszerészhez!

A homeopátiás készítmények hatásossága a hagyományos (allopátiás) gyógyszerekéhez hasonló klinikai vizsgálatokkal általánosan nem igazolt.

A homeopátiás gyógyszer szedése nem helyettesíti az orvossal történő konzultációt, a diagnózis megállapítását és a javasolt egészséges életmódot. A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét! Feltétlenül tájékoztassa kezelőorvosát vagy gyógyszerészét, ha a tünetei az Ön kezelőorvosa vagy gyógyszerésze által megadott időn belül nem enyhülnek, vagy éppen súlyosbodnak.