Oltás utáni panaszok

Üdv!

Első adag Pfizer oltásomat kaptam pénteken 4 óra körül. A beadás előtt is izgultam, 135ös pulzust mértek normál vérnyomás mellett (magas pulzusom amúgy is épp vizsgálat alatt, várok épp holter mérőre).
Beadás után is izgulás, kicsit mintha le is zsibbadtam volna a 15 perces várakozás alatt, bal szememet és arcfelemet különösen zsibbadtnak, lógósnak éreztem, de tükörbe nézve szerencsére ebből semmi sem látszott. Minimális nehézlégzés, fura érzet a torokban. Ott említettem ezeket, de orvos már hazament, a nővérek nem tulajdonsítottak ennek jelentőséget. Hazamenetel után maradt még a zsibbadás, Thuja 30ch, hypericum ch30, szereket szedtem be az oltás napján, illetve alvás előtt lachesis ch15, a trombózis elkerülésére itt olvasottak alapján. Másnap reggel erős forgószédülés és émelygés kezdődött, mely kb 3 óra alatt javult. Aznap kis hőemelkedés, fejfájás, karfájdalom volt még, nem vészes, vasárnap fáradtság, kis szédülés, viszont megjelent egy mellkasi nyomó érzés, nehézlégzés érzet is. Estére megszűnt, éjjel szinte alig aludtam, lázas érzet, száraz égő torok, száraz köhögési inger, izzadás, nehézlégzés, pánikos hangulat, feszülő, duzzadt mellek/ pms menstruációs jellegű görcsösség jelentkezett. Ma reggelre ez javult, a mai nap folyamán hamar kifulladás lépcsőzés közben, beszéd közbeni kifulladás, sokszor érzett nehézlégzés, pici mellkasi nyomás jelentkezett., mellek duzzadt, pms görcs. Echinacea és thymuline amiket jelenleg szedek, éjjel a lachesis 15 volt alvás előtt. Ezek betudhatók még oltási reakciónak/mellékhatásnak? 2 itthon orrbadugós covid gyorstesztet csináltam a biztonság kedvéért, negatívak lettek, a nehézlégzés ellenére az oxigén szaturáció 96-98 közt ingadozik a mérés alapján. Tudnának javasolni valamit?

 

Orvos válaszol

Kedves Kérdező, 

A tünetek, amit leírt, beleférhetnek a Pfizer oltás utáni oltási reakcióba.

DE: a nehézlégzés miatt azonban mindenképpen jelentkezzen orvosnál sürgősen. 

Ki kell zárni a tüdőembóliát, és még a covid fertőzést is. A negatív gyorsteszt sajnos nem jelent semmit, ettől még akár covid is lehet.  

Ha nem találnak semmi szervi eltérést a panaszok mögött, akkor remélhetőleg  1-2 napon belül rendeződni fognak a panaszok. 

Amit kiegészítésképpen javasolnék ebben az esetben: Aconitum C30 - ebből 3 egymást követő napon szopogasson el 5 golyót.  Phosphorus C30 - napi 1x 5 golyó 5 napig. 

Ha rövid idő alatt nem múlnak el a panaszai, keressen fel egy homeopata orvost, aki célzottan az oltás kivezetéséhez további szereket adhat.

Üdvözlettel, 

dr. Tóth Marian

A homeopata.hu oldalain található információk, szolgáltatások nem helyettesíthetik szakember véleményét, ezért kérjük, minden esetben forduljon homeopátiás képzettséggel rendelkező orvoshoz, gyógyszerészhez!

A homeopátiás készítmények hatásossága a hagyományos (allopátiás) gyógyszerekéhez hasonló klinikai vizsgálatokkal általánosan nem igazolt.

A homeopátiás gyógyszer szedése nem helyettesíti az orvossal történő konzultációt, a diagnózis megállapítását és a javasolt egészséges életmódot. A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét! Feltétlenül tájékoztassa kezelőorvosát vagy gyógyszerészét, ha a tünetei az Ön kezelőorvosa vagy gyógyszerésze által megadott időn belül nem enyhülnek, vagy éppen súlyosbodnak.