Oltásról – még egyszer

Tisztelt Doktorok!

A kérdésem az lenne, hogy az AstraZeneca oltás esetén milyen szerek használhatók az oltáskivezetésben? (2. adagot márciusban kaptam, tüneteim nincsenek.) Illetve hogy az oltáskivezetés a covid oltások esetében a tüskefehérjéket, ill. azok hosszabb távú hatásait is hatástalanítani tudja-e? Sokat lehet arról olvasni, hogy az oltást megkapottak szervezete akár hónapokig is termelheti a tüskefehérjéket, melyek átvihetők egyik emberről a másikra.

Válaszukat előre is köszönöm!
 

Orvos válaszol

Az oltáskivezetésnek - azaz az oltás potenciális mellékhatásainak megelőzésében és elmúlasztásában - több módszer is használatos.

A leggyakoribb módszer az oltóanyagból készített ún. nozóda, melyet rutinból csak egyféle potenciában (én C 200 -ast szoktam alkalmazni), de ha észlelünk mellékhatást, akkor 8 hétig heti 2 nap egyre emelkedő potenciában (C 30, C 200, 1 MK 10 MK) szoktunk javasolni a szakértők (Tinus Smits, illetve Ton Jansen) alapján. Ezek a gyógyszerek jelenleg sajnos nem regisztráltak, ezért nem hozzáférhetők hazánkban, hanem Hollandiából kell rendelni őket. Ezt egy jó módszernek tartom, ha szeretné, hogy megrendeljük, akkor  jelentkezzen egy ebben járatos homeopata kollégánál (MHOE orvoslista, kábé 30 euró körül van egy embernek a kúra belőle.) A másik módszer az oltások nemkívánatos hatásainak kezelésében bevált, klasszikus szerek nem egyénre szabott alkalmazása. (Ledum, Thuja,Silicea stb.)  Az Ön számára javaslom: Ledum C 200 adagolás: 2 hetente 1x5 golyó 6 hètig (1/2 dl vízben oldva, 4 óra alatt kortyonkènt). Ez sok oltás esetén jól működik, de ha az egyénnél a tüneteket nem fedi le, akkor szükség lehet módosítására. Azaz, ha a rutin oltáskivezetés nem múlasztja el a tüneteket, akkor homeopata orvossal való vizsgálat és konzultáció szükséges. Segíthet az oltások utáni tünetek elmúlasztásában a páciens ún. alkati szere/kezelése is, ezt is homeopata orvos tudja kiválasztani és javasolni. 

Ez a módszer az oltások hosszú távú mellékhatásait szünteti meg, de nem ismert a mechanizmusa, hogy a tüske fehérjére van-e toleranciát kiváltó hatása.

Dr Sal Péter 

A homeopata.hu oldalain található információk, szolgáltatások nem helyettesíthetik szakember véleményét, ezért kérjük, minden esetben forduljon homeopátiás képzettséggel rendelkező orvoshoz, gyógyszerészhez!

A homeopátiás készítmények hatásossága a hagyományos (allopátiás) gyógyszerekéhez hasonló klinikai vizsgálatokkal általánosan nem igazolt.

A homeopátiás gyógyszer szedése nem helyettesíti az orvossal történő konzultációt, a diagnózis megállapítását és a javasolt egészséges életmódot. A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét! Feltétlenül tájékoztassa kezelőorvosát vagy gyógyszerészét, ha a tünetei az Ön kezelőorvosa vagy gyógyszerésze által megadott időn belül nem enyhülnek, vagy éppen súlyosbodnak.