Pseudomonas-aeruginosa

Kedves Doktornő!

Szeretném megkérdezni, hogyha a leleten ez látható, akkor mit érdemes beszedni rá (baktérium a Pseudomonomas a., amira van Remedia-s nozóda, de nem tudom, hogy milyen higításban kellene szedni)
Jobb oldalon a mastoidalis sejtek egy része fedett. A középfülben is mérs. nyálkahártya duzzanat igazolható elsősorban a dobüreg lateralis falán. Folyadéknívó itt nem észlelhető. A csontkontúrok megtartottak, osteolysis nem látszik.
A félkörös ívjáratok helyzete, lefutása rendes, a vestibulum és a cochlea szabályos morphológiájú.
Az ethmoidalis sejtek területén nyálkahártya mérsékelten megvastagodott.
A jobb sinus maxillaris medio-caudalis nyálkahártyája mérs. fokban oedemás benne serosus folyadék és basalisan retentios elváltozás ábrázolódik. A sinus maxillaris légtere mérs. beszűkült.
A sinus sphenoidalisban mucoperiostealis megvastagodás látszik.
Vélemény: Jobb oldalon otitis media és externa valamint mastoiditis igazolható. Pansinusitis chronica.
Bármilyen bogyót javasolhat, megtudom rendelni, persze csak ha nem SOS a szedésük.
Különböző tinktúrákat találtam a neten hozzá, de azokat sajnos nem ismerem.
Nagyon köszönöm ha segít ebben.
 

Orvos válaszol
Kedves Évi!
 
A leletben lévő gyulladás a konvencionális orvoslás teljes fegyvertárát igényli, mert ha nem megfelelő a gyógyulás, szövődményként agyhártyagyulladás lehet belőle. A homeopátiás kezelés kiegészitésként szóba jöhet, viszont a helyes gyógyszer kiválasztásához a lelet nem segít, a homeopátiás gyógyszerkönyvben erre a diagnózisra 84 féle szer jön szóba. Sokkal többet segít a helyes homeopátiás gyógyszer kiválasztásához az Ön közérzete, a váladékozás, a fájdalom jellege és az, hogy mire romlik és mire javulnak a panaszai. Ezek hiányában csak a bevált indikációk alapján tudok szert javasolni, melyeket szigorúan csak a hagyományos orvoslás kiegészitéseként alkalmazzon! 2 hétig, hetente hétfőtől péntekig alkalmazza:
Capsicum C 12 vagy C15
adagolás: 5 napig reggel és délelőtt 1x5 golyó
Kalium-bichromicum C 12 vagy C15
5 napig délben és este 1x5 golyó
Ha nem javulnak a tünetei (váladékozás, közérzet stb.) akkor forduljon homeopata orvoshoz, aki a fenti jellemzők kikérdezése és orvosi vizsgálat alapján pontosabb szerválasztást javasol!
 

Dr. Sal Péter

A homeopata.hu oldalain található információk, szolgáltatások nem helyettesíthetik szakember véleményét, ezért kérjük, minden esetben forduljon homeopátiás képzettséggel rendelkező orvoshoz, gyógyszerészhez!

A homeopátiás készítmények hatásossága a hagyományos (allopátiás) gyógyszerekéhez hasonló klinikai vizsgálatokkal általánosan nem igazolt.

A homeopátiás gyógyszer szedése nem helyettesíti az orvossal történő konzultációt, a diagnózis megállapítását és a javasolt egészséges életmódot. A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét! Feltétlenül tájékoztassa kezelőorvosát vagy gyógyszerészét, ha a tünetei az Ön kezelőorvosa vagy gyógyszerésze által megadott időn belül nem enyhülnek, vagy éppen súlyosbodnak.