Stressz

11 éves fiam most lett 5. osztályos és nagyon stresszel. Hányingerrel megy iskolába, ott nem is eszik egész délelőtt. Izgul a délutáni hazajárás miatt (busszal 5 km), általában egyedül jár haza! Milyen homeopátiás szert adhatnék neki a feszültsége oldásához?

Orvos válaszol

Kedves Zsuzsanna. Számos homeopátiás szer van a szorongás, stressz kezelésére. Hogy melyik szer lenne alkalmas a kisfiúnak, ahhoz több tünetet kell megírnia. Mikor kezdi a szorongást, mi látszik rajta, mire javul, milyen a viselkedése amikor stresszel. Izzad-e, sápadt-e, gyakoribb a mosdóba járás ilyenkor stb. Próbálja ezeket megfigyelni. Ha nem megy, keressenek fel egy homeopatát.

Üdvözlettel dr. Sebő Zsuzsanna

Kérdezzen, válaszolunk

A homeopata.hu oldalain található információk, szolgáltatások nem helyettesíthetik szakember véleményét, ezért kérjük, minden esetben forduljon homeopátiás képzettséggel rendelkező orvoshoz, gyógyszerészhez!

A homeopátiás készítmények hatásossága a hagyományos (allopátiás) gyógyszerekéhez hasonló klinikai vizsgálatokkal általánosan nem igazolt.

A homeopátiás gyógyszer szedése nem helyettesíti az orvossal történő konzultációt, a diagnózis megállapítását és a javasolt egészséges életmódot. A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét! Feltétlenül tájékoztassa kezelőorvosát vagy gyógyszerészét, ha a tünetei az Ön kezelőorvosa vagy gyógyszerésze által megadott időn belül nem enyhülnek, vagy éppen súlyosbodnak.