Szédülés

Tisztelt Doktornő/úr!

Kb.1,5-2 éve, hogy szédülök! Sok vizsgálaton voltam de igazán sehol nem találtak semmit! Nyaki ultrahang, koponya ct, neurológia, szemészet, nőgyógyászat! Azt szeretném kérdezni, hogy akkor Ön szerint mi okozhatja a panaszom nap mint nap, hol erősebb, hol elviselhetőbb ez az állapot, de a mindennapi munkám során nagyon zavaró! Néha úgy érzem, elájulok, ilyenkor még meg is ijedek!

Válaszát előre is köszönöm!

Orvos válaszol

Tisztelt Evelin!

A szédülés lehet bizonytalanság érzés, de lehet forgó jellegű is. Ez utóbbi esetén otoneurológiai vizsgálat szükséges. Az ájulás hajlam hátterében lehet kardiológiai ok is, ezèrt ezt a  vizsgálatot is szükségesnek tartom.

Homeopátiás kezelés lehetséges személyre szabott, ún. alkati kezeléssel, amihez keressen fel homeopata orvost, aki megvizsgálja, kikérdezi és ennek alapján javasol terápiát.

https://www.homeopata.hu/hu/content/homeopatias-orvosok

Léteznek szédülésre ható, ún. komplex homeopátiàs készítmények, kétfélét is 1- 2 hetes kúra formájában külön-külön megpróbálhat : Cocculine tabletta (napi 4x1, 2 hétig) vagy Vertigo heel tabletta (napi 4x1 2 hétig). Ez utóbbit csak külföldről, speciális homeopátiára szakosodott patikákban lehet megvenni.

Javulást!

Dr.Sal Péter

A homeopata.hu oldalain található információk, szolgáltatások nem helyettesíthetik szakember véleményét, ezért kérjük, minden esetben forduljon homeopátiás képzettséggel rendelkező orvoshoz, gyógyszerészhez!

A homeopátiás készítmények hatásossága a hagyományos (allopátiás) gyógyszerekéhez hasonló klinikai vizsgálatokkal általánosan nem igazolt.

A homeopátiás gyógyszer szedése nem helyettesíti az orvossal történő konzultációt, a diagnózis megállapítását és a javasolt egészséges életmódot. A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét! Feltétlenül tájékoztassa kezelőorvosát vagy gyógyszerészét, ha a tünetei az Ön kezelőorvosa vagy gyógyszerésze által megadott időn belül nem enyhülnek, vagy éppen súlyosbodnak.