Szemsérülés

Tisztelt Doktorok!

Szemsérülésekről kérdeznék, az utóbbi fél évben 2 évesem miatt volt pár szememet ért sérülés. Egyszer kislányom alvás közben lefejelte a szemem, máskor pelenkázás közben szemgolyón rúgott, illetve kb 4-5ször is volt már, hogy elég erősen belekapott a szemembe. Többnyire sajnos a jobb szememet éri ez a dolog. Az első 2 sérüléssel szemésznél is jártam, szerencsére gond nem lett, de szeretnék érdeklődni otthoni elsősegélyként (orvos előtt) mik szedhetők egy esetleges ismét előforduló szemsérülésre?

Orvos válaszol

Kedves B.

A szemsérülések kezelésére (mint ahogy a legtöbb sérülésnél is) elsőként Arnica C200 jelzésű homeopátiás szert javaslok: első nap 1x5 golyócska (egy deci vízben oldva ,három óra alatt el kortyolgatva) 2 .napon 1x5 golyócska csak el szopogatva. Ezt mindenképp érdemes adni ,de egyes jellemzők alapján különösen indokolt: ha a páciens úgy érzi, hogy hagyják őt békén, nem történt jelentős sérülés illetve hogyha bevérzés jelentkezik és érintésre érzékeny a sérült terület.

Kifejezetten a szemsérülések kezelésére jó a Symphytum C30 ezt két napig 1x5 golyócskát javasolnék.Ezt különösen akkor tartom jónak, hogy ha az arccsont is megsérült.

A komplex szerek között is van sérülésre való: a Traumeel tabletta (ebből az első nap ötször egyet óránkénti sűrűséggel, a második nap négyszer egyet javaslunk elszopogatni)

üdvözlettel, Dr Sal Péter

Kérdezzen, válaszolunk

CAPTCHA
Kérjük, klikkeljen az alábbi jelölőnégyzetre, hogy biztosak lehessünk, nem egy spam robot próbál jelentkezni.

A homeopata.hu oldalain található információk, szolgáltatások nem helyettesíthetik szakember véleményét, ezért kérjük, minden esetben forduljon homeopátiás képzettséggel rendelkező orvoshoz, gyógyszerészhez!

A homeopátiás készítmények hatásossága a hagyományos (allopátiás) gyógyszerekéhez hasonló klinikai vizsgálatokkal általánosan nem igazolt.

A homeopátiás gyógyszer szedése nem helyettesíti az orvossal történő konzultációt, a diagnózis megállapítását és a javasolt egészséges életmódot. A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét! Feltétlenül tájékoztassa kezelőorvosát vagy gyógyszerészét, ha a tünetei az Ön kezelőorvosa vagy gyógyszerésze által megadott időn belül nem enyhülnek, vagy éppen súlyosbodnak.