Szívdobogás

Magas pulzus miatt fordulnék Önökhöz.

Pár éve szorongás, szédülés, és egyéb tünetek miatt is mitralis prolapsus lett nálam diagnosztizálva, Betaloc gyógyszert kaptam rá, de saját döntés alapján alternatív módszerekhez fordultam inkább és nem szedtem. A pulzusom általában 80 körül van/volt azóta is normál esetben, de különösebb panaszt nem okoz és akkori bajaim azóta rendeződtek.

A mostanit azonban talán akut problémának nevezném,  1 hete tart kb... erős fejfájásom volt pár napig, a pulzusom pedig minden nap valahol 92-100 közt van mikor épp megmérem. Ennyire magas értékeket napokig sosem tapasztaltam még.
Mérni akkor szoktam, mikor azt érzem nagyon kalapál a szívem, ilyenkor erős szorongás és halálfélelem is elfog. Ez a kalapálás egyébként teljesen váratlan helyzetekben tör elő, lehet ez alvás előtt,  kanapén ücsörögve, fekve, állva, valamilyen tevékenység közben, tehát nyugalmi és aktív helyzetben is random előjön.
A vérnyomásom 100/65 körüli értékeket mutat ilyenkor, néha alacsonyabb, magasabb nem igazán szokott lenni (kivéve orvosnál amúgy, ott kifejezetten magas értékeket produkálok általában)

Eléggé szorongok a covidtól is, van egy 2 évesem itthon. Más jellegű tünetem nincs/ nem volt, de félek, hogy ez valami szövődmény?

Köszönöm, ha ajánlanak nekem szert vagy hogy mit csinálhatnék.

 

Orvos válaszol

Tisztelt Kérdező!

Ez a szívdobogásos tünet lehet ritmuszavar, melyet kardiológiai kivizsgálással, 24 órás Holter vizsgálattal lehet tisztázni. Ez lehet egy tünetmentesen (vagy enyhe tünetekkel) lezajlott COVID19 betegség után is, ezért kellene vérvétellel diagnosztizálni, hogy volt-e COVID19 fertőzése. (patikában is kapható ilyen vércseppes teszt).

A szívdobogásos panaszok megelőzésére/kezelésére szedhetne Panagin Forte-t  2x1 tablettát naponta 2 hétig, de más magnézium készítmény is jó lehet. Megelőzésére javaslom a Q10 szedését 4 hétig, napi 100-150 mg-ot. (Myoqinon 100 mg receptre írható, de nincsen rajta támogatás)

Homeopátiás kezelésre sajnos több információ alapján lehetne szert választani: javaslom, próbálja ki a Causticum C 30-asat, 2 nap 1x5 golyó, 3 nap szünet max 20 napig. (1/4 dl vízben oldva, 30 perc alatt elkortyolgatva) Ha ezzel nem elégedett, főleg , ha COVID19 fertőzés előzte meg, jó lehet még a Raulwolfia C 30 is, de ezt csak Ausztriából lehet beszerezni. 

Javulást kívánok!

Dr.Sal Péter

A homeopata.hu oldalain található információk, szolgáltatások nem helyettesíthetik szakember véleményét, ezért kérjük, minden esetben forduljon homeopátiás képzettséggel rendelkező orvoshoz, gyógyszerészhez!

A homeopátiás készítmények hatásossága a hagyományos (allopátiás) gyógyszerekéhez hasonló klinikai vizsgálatokkal általánosan nem igazolt.

A homeopátiás gyógyszer szedése nem helyettesíti az orvossal történő konzultációt, a diagnózis megállapítását és a javasolt egészséges életmódot. A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét! Feltétlenül tájékoztassa kezelőorvosát vagy gyógyszerészét, ha a tünetei az Ön kezelőorvosa vagy gyógyszerésze által megadott időn belül nem enyhülnek, vagy éppen súlyosbodnak.