Szorongás

Kedves Válaszadó!

Az alábbi problémával szeretnék Önhöz fordulni (tudom magamról, hogy szorongó típusú ember vagyok).

Kb. 5 éve az egyik éjszaka szapora szívverésre és légzésre, továbbá melegség érzetre ébredtem fel ami kb. 15percig tartott, majd sikerült visszaaludnom. Rövid időn belül felkerestem egy Pszichiáter szakorvost, aki megvizsgált, labort kért, majd megállapította, hogy szorongásban szenvedek és enyhe pánikrohamom volt aznap este. Voltam pszichoterápián, kineziológusnál és kipróbáltuk a vény nélkül kapható étrendkiegészítőket, továbbá vitaminokat, amik egyáltalán nem vagy csak kis mértékben használtak.  A laboreredményekből kizárt minden más betegséget és felírt nappalra 10mg Scippa és éjszakára 200mg Amisulprid tablettát, sokat javult az állapotom, de az eredeti problémámat, miszerint attól félek, hogy újra megtörténik velem az aznap esti rosszullét azóta sem tudtam elfelejteni és minden nap erre gondolok. Emiatt még a gyógyszerek mellett is nehezen alszom el és rosszul alszom, továbbá nagyon nehezen vállalok munk    t, mert félek, hogy ott is rosszul lehetek és próbálok minden olyan szituációt kerülni, ahol nem én "irányítom" azt.

A gyógyszerek szedése miatt legalább 30kg nem kívánt súlyt sikerült felszednem magamra, ezért és azért is, mert nem szeretnék életem végéig gyógyszereket szedni a szakorvossal egyeztetve lassan csökkentettük a gyógyszerek mennyiségét.
Jelenleg sikerült csak a 100mg Amisulpridra korlátoznom a gyógyszerszedést, a súlynövekedés megállt viszont semmilyen módon nem tudom csökkenteni.

Abban szeretném a segítségét kérni, hogy a leírtak alapján tudna-e nekem javasolni erre valami homeopátiás gyógyszert, amivel esetleg ugyan azt a hatást tudnám elérni, mint a gyógyszerekkel vagy reményeim szerint jobbat, mellékhatások nélkül.? Ön mit javasolna erre a problémára? Illetve ha kérhetem tudna-e nekem ajánlani Heves vagy Nógrád megyékben homeopátiás orvost, akivel tudnék konzultálni.

Nagyon köszönöm a segítségét előre is!
Üdvözlettel: Géza

Orvos válaszol

Kedves Géza.

A leírt panaszok alapján csak személyes konzultáció és egyénre szabott homeopátiás kezelés, ami javasolt Önnek. Honlapunk orvoslistájáról válasszon kollégát.

Üdvözlettel dr. Sebő Zsuzsanna

Kérdezzen, válaszolunk

CAPTCHA
Kérjük, klikkeljen az alábbi jelölőnégyzetre, hogy biztosak lehessünk, nem egy spam robot próbál jelentkezni.

A homeopata.hu oldalain található információk, szolgáltatások nem helyettesíthetik szakember véleményét, ezért kérjük, minden esetben forduljon homeopátiás képzettséggel rendelkező orvoshoz, gyógyszerészhez!

A homeopátiás készítmények hatásossága a hagyományos (allopátiás) gyógyszerekéhez hasonló klinikai vizsgálatokkal általánosan nem igazolt.

A homeopátiás gyógyszer szedése nem helyettesíti az orvossal történő konzultációt, a diagnózis megállapítását és a javasolt egészséges életmódot. A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét! Feltétlenül tájékoztassa kezelőorvosát vagy gyógyszerészét, ha a tünetei az Ön kezelőorvosa vagy gyógyszerésze által megadott időn belül nem enyhülnek, vagy éppen súlyosbodnak.