Tej apasztás

Tisztelt orvosok!

Szinte napra pontosan 1 éve hagytam abba a gyermekem szoptatását. (Ő most lett 2 éves) A melleim szinte minden hónapban "csomósodnak", sokszor nagyon fájnak, duzzadtak, ez menstruáció előtt sokkal rosszabb, de ettől függetlenül is előfordul. Mindkét mellemből szivárog egy sárgás-fehéres tejszerű valami, ha megnyomom a mellem akkor néha még spriccel is, de inkább csak folyik. (nyilván nem nyomkodom minden nap, csak néha ellenőrzöm, volt, hogy 2 hetente, volt, hogy 3 havonta, de ugye még mindig fennáll a helyzet...)

Menstruációm a császár utáni 7. héten jött meg először, azóta rendszeres, kb 23-27 napos a ciklusom.

Nőgyógyászhoz már van időpontom, vérvétel, uh, rákszűrés lesznek, de hátha tudok valamit tenni az ügyben homeopátiásan is. Tudnak erre a "tejtermelés"-re valamilyen apasztó (?) szert javasolni?

Orvos válaszol

A tej apasztására javaslom: Lac caninum C 30 adagolás 2 nap 1x5 golyó 3 nap szünettel ismételheti  a ciklust, max 20 napig.

Ha letelt a 20 nap, és nem elégedett, javaslom a Pulsatilla C 30 asat 2 nap 1x5 golyó, 3 nap szünettel ismételheti a ciklust, max 20 napig.

Jó, hogy nőgyógyászati vizsgálata is lesz, fontos a szűrővozsgálat elvégzése. Ha a fenti kúra nem eredményes, forduljon homeopata orvoshoz, aki személyre szabottan, az anamnézis ismeretében választ új gyógyszert. 

Dr.Sal Péter

Alapellátó gyermekorvos, Csecsemő- és gyermekgyógyász, Homeopata orvos
Zuglói Önkormányzat gyermekorvosi rendelő, Budapest, Lőcsei utca 24-126, 1147
www.rozsavolgyirendelo.hu

+36 30 645 65 99, +36 1 273 25 64

Primary care pediatrician, Pediatrician, Homeopath
Zuglói Önkormányzat pediatric primary care office, 24-26 Lőcsei street, Budapest, Hungary, H-1147
www.rozsavolgyirendelo.hu

Kérdezzen, válaszolunk

CAPTCHA
Kérjük, klikkeljen az alábbi jelölőnégyzetre, hogy biztosak lehessünk, nem egy spam robot próbál jelentkezni.

A homeopata.hu oldalain található információk, szolgáltatások nem helyettesíthetik szakember véleményét, ezért kérjük, minden esetben forduljon homeopátiás képzettséggel rendelkező orvoshoz, gyógyszerészhez!

A homeopátiás készítmények hatásossága a hagyományos (allopátiás) gyógyszerekéhez hasonló klinikai vizsgálatokkal általánosan nem igazolt.

A homeopátiás gyógyszer szedése nem helyettesíti az orvossal történő konzultációt, a diagnózis megállapítását és a javasolt egészséges életmódot. A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét! Feltétlenül tájékoztassa kezelőorvosát vagy gyógyszerészét, ha a tünetei az Ön kezelőorvosa vagy gyógyszerésze által megadott időn belül nem enyhülnek, vagy éppen súlyosbodnak.