Várandósság és a homeopátiás támogatás

Üdvözlöm!

A 36. terhességi hét végén járok, és most szeretném elkezdeni ezeknek a homeopátiás szereknek a szedését, viszont mindenhol más információkat találok a szedésekkel kapcsolatban! Tudna nekem segíteni, kérem?

- Arnica Montana 9ch

- Caulophyllum thalictroides 5ch

- Delphinium staphisagria 30 ch

- Cimicifuga racemosa 5 ch

Nagyon szépen köszönöm! Klaudia

Orvos válaszol

Kedves Klaudia,

A témában már sok cikk született és valóban többféle módon lehet szedni a szereket. Én a magam részéről azt a protokollt szoktam javasolni a kismamáknak, amit Tóth János dr. részletesen leírt az alábbi oldalon:

http://www.homeopata.hu/?q=cikk/tobb-protokoll-ismert-a-szules-elokeszit...

Ebben a protokollban az ön által említett szerek közül a Caulophyllum és a Ciimicifuga szerepel. Az Arnica 9 CH szülés után szedendő (3x5 golyó naponta 4-5 napig) a Delphinium staphysagria 30 Ch  (1x5 golyó naponta 5 napig) szintén szülés után segíti a metszett sebek gyógyulását.

Üdvözlettel dr. Tóth Marian

A homeopata.hu oldalain található információk, szolgáltatások nem helyettesíthetik szakember véleményét, ezért kérjük, minden esetben forduljon homeopátiás képzettséggel rendelkező orvoshoz, gyógyszerészhez!

A homeopátiás készítmények hatásossága a hagyományos (allopátiás) gyógyszerekéhez hasonló klinikai vizsgálatokkal általánosan nem igazolt.

A homeopátiás gyógyszer szedése nem helyettesíti az orvossal történő konzultációt, a diagnózis megállapítását és a javasolt egészséges életmódot. A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét! Feltétlenül tájékoztassa kezelőorvosát vagy gyógyszerészét, ha a tünetei az Ön kezelőorvosa vagy gyógyszerésze által megadott időn belül nem enyhülnek, vagy éppen súlyosbodnak.