Vesekő

Tisztelt Doktornő!

Szeretném a segítségét kérni.

Édesapámnak jövő héten kedden lesz egy vesekő műtéte (PCNL). Az orvos tájékoztatása szerint 2% esély van arra, hogy a vese esetlegesen bevérzik és nem tudják eltávolítani elsőre a követ.

Ismerőseim javasolták, hogy szedjen előző nap Arnica nevű homeopátiás készítményt.

Tudna-e abban segíteni, hogy milyen erősségű javasolt ebből a készítményből (Arnica 30-at javasoltak), milyen adagolásban kellene bevenni ezt a készítményt, illetve hány alkalommal javasolt a műtét előtt bevenni?

Előre köszönöm megtisztelő válaszát.

Üdvözlettel, Márta

Orvos válaszol

Kedves Márta.

A műtét előtti napon a C30 Arnica-t legalább 3-szor vegye be az édesapja. Műtét után is többször(akár 3x4x). Amit még lehetne: Műtét előtt egy adag Phosphorus C30, műtét után néhány napig Staphysagria C30 napi 2x, és a Phosphorus C30 is napi kétszer. Ez persze egy javaslat a sokféle megoldás közül, de egészen biztos megkönnyíti a lábadozást és jó eséllyel a 2%-t is csökkenti.  Ami még megfontolandó a későbbiekre vonatkozóan. A kőképződés (újraképződést) is meg lehetne próbálni homeopátiás kezeléssel megakadályozni. Ehhez már homeopata segítségére lesz szükségük. Jobbulást az édesapjának.

Üdvözlettel, dr. Sebő Zsuzsanna

Kérdezzen, válaszolunk

CAPTCHA
Kérjük, klikkeljen az alábbi jelölőnégyzetre, hogy biztosak lehessünk, nem egy spam robot próbál jelentkezni.

A homeopata.hu oldalain található információk, szolgáltatások nem helyettesíthetik szakember véleményét, ezért kérjük, minden esetben forduljon homeopátiás képzettséggel rendelkező orvoshoz, gyógyszerészhez!

A homeopátiás készítmények hatásossága a hagyományos (allopátiás) gyógyszerekéhez hasonló klinikai vizsgálatokkal általánosan nem igazolt.

A homeopátiás gyógyszer szedése nem helyettesíti az orvossal történő konzultációt, a diagnózis megállapítását és a javasolt egészséges életmódot. A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét! Feltétlenül tájékoztassa kezelőorvosát vagy gyógyszerészét, ha a tünetei az Ön kezelőorvosa vagy gyógyszerésze által megadott időn belül nem enyhülnek, vagy éppen súlyosbodnak.