Homeopátián innen és túl 2.

Homeopátián innen és túl 2.

Folytatódik a ,,Homeopátián innen és túl,, előadás-sorozatunk.

Ára: 14.000 Ft + tagdíj

 ·BŐVÍTHETJÜK terápiás eszköztárunkat,

 ·MÉLYÍTHETJÜK holisztikus szemléletünket,

 ·PÁCIENSEINKben felkelthetjük a természet közelsége, szeretete, természetes gyógymódokban gondolkodás igényét

KEDVEZŐ ÁRON: 14.000 Ft + tagdíj 4+1előadás a HATÁRTERÜLETEKRŐL!

(számlaszám: 11649001-50427900-49000006)

Mindenkinek ajánljuk.

+ AJÁNDÉK ELŐADÁS (Mindfulness)

Radványi Noémi – Növénygyógyítás homeopátiával

Radványi Noémi homeopata, a Magyar Integratív Homeopátiás Egyesület elnöke, a Növénygyógyítás homeopátiával című könyv fordítója.

A budapesti Corvinus Egyetemen diplomáztam és közgazdászként kezdtem a pályafutásom. Amikor realizáltam magam körül, hogy az emberek mennyire nincsenek jól, elkezdtem az önismerettel, a pedagógiával és a természetgyógyászattal foglalkozni.

Homeopata diplomámat a londoni The Centre for Homeopathic Education-nál szereztem, önismeretfejlesztő művészetterapeuta kiképzésemet a Magyar Művészet- és Szocioterápiás Közösségépítő Egyesületnél végeztem.

Az idők során az egészségtudatos élet, a testi-lelki egyensúly,  a vegyszer- és kemikália mentesség  lettek a jelszavaim. Küldetésem, hogy az emberek figyelmét felhívjam az egészségükkel, saját életükkel kapcsolatos lehetőségekre. E célból megalapítottam a homeovilag.hu weboldalt és blogot, valamint lefordítottam a Növénygyógyítás homeopátiával című könyvet magyar nyelvre.

 • Hogyan kérdezzük ki a növényeket? 
 • Növények esetfelvétele és gyógyítása
 • A homeopátiás növénygyógyítás és a bio növénytermesztés kapcsolata
 • Emberi és növényi tünetek párhuzamba állítása
 • Praktikák, trükkök, példák a gyakorlatból

Papp Huba – A holisztikus fogászat ösvényein

Holisztikus fogorvosként egy negyed százada tágítom a megismeréseim és a gyógyítási eszközeim határait. Mindez már az egyetem padjaiban elkezdődött a hipnózissal, aztán csakhamar egész életemre elköteleződtem a homeopátia irányába. A MHOE Fogorvosi Szekciójának vezetője vagyok. A cranio-sacralis terápiát elsők között tanultam és alkalmaztam itthon. Az antropozófus orvoslás tovább mélyítette a gyógyítói ismereteimet és lehetőségeimet. Néhány éve hirudoterápiával is foglalkozom.

A gyógyítás mellett nagy tere van az életemben az oktatásnak és az ismeretterjesztésnek, kollégáknak és szakmán kívüli érdeklődőknek egyaránt. Előadásokat tartok a Semmelweis Egyetemen, a MHOE tanfolyamain, különféle konferenciákon. Négy éve a budapesti III. Nemzetközi Antropozófus Fogászati Kongresszus főszervezője voltam. Az idén elindítottam egy holisztikus prevenciós fogászati tanfolyamsorozatot, hogy minél szélesebb körben tudatosítsam a megelőzés fontosságát.

Előadásom első részében a fogászattól való félelem megküzdésének a módozatairól beszélek. Szó lesz homeopátiáról (többek között egy saját kútfőből született új gyógyszerről), antropozófiáról, légzéstechnikákról és más módszerekről. A félelem leginkább a fájdalomtól van. Befolyásolja-e a születésünk módja a fájdalomhoz való viszonyunkat? Milyen holisztikus fájdalomcsillapítási lehetőségeink vannak?

A fogelemzés egy fiatal tudományág, amikor a fogak mérete, helyzete, betegségei, hiányai alapján távoli szerveinkre, illetve lelki feladatainkra kapunk rálátást. Néhány konkrét esetbemutatás kapcsán kínálok ízelítőt arra, hogy miként néz ki a gyakorlatban egy ilyen kiértékelés. Nem csak a fogorvosokat segíti ez a tudás!

Végezetül a holisztikus fogászati prevencióról tartok egy tömör összefoglalót. Nem kérdés: a megelőzés a fogászatban (is) mindennél lényegesebb!


Lieber Andrea – Mindenki ért hozzá, de igazából mégsem… a Kozmetika

Homeopátiás orvos, természetgyógyász, kozmetikus

Anaesthesiológusként kezdtem pályámat, majd bőrgyógyászaton dolgozva (és gyerekeim betegségeinek kezelése közben) fordultam a holisztikusság és a betegségek, problémák komplex kezelése felé. A gyógyítás más alternatíváit kerestem a minél mélyrehatóbb EGÉSZSÉG elérése érdekében. Elsőnek a homeopátia nyújtott lehetőséget a fejlődésre, majd természetgyógyászati képzésem további állomásai (fitoterápia, akupunktura, Bach virág terápia, Voll diagnosztika, stb). Különösen a bőrpanaszok azon határterületei érdekeltek, melyekre a bőrgyógyászat kevés megoldással szolgál. Szükségesnek látszott a kozmetika bevonása a kezelésbe és ennek megfelelően elvégeztem a kozmetikus iskolát is.

Ezzel az alapozással 1998. óta üzemeltetjük az „Orvosi Kozmetika és Természetgyógyászat”-ot, ahol az elnevezés pontosan kifejezi a többletet, az általános látásmódtól teljesen különböző hozzáállást. Mint a természetgyógyászat általában, úgy mi is holisztikusan (a teljes szervezetet figyelembe véve) igyekszünk Vendégeink / Betegeink segítségére lenni az egészség és szépség megőrzésében illetve a gyógyulásban. Képzettségünk és gyakorlatunk teszi lehetővé a problémák, tünetek hátterének speciális szemléletét és kezelését, kiemelve a speciálisan képzett és felelősségteljesen dolgozó kozmetikusok munkáját. A VALÓBAN FOLYAMATOSAN BIZTOSÍTOTT orvosi háttér lehetővé teszi bőrproblémák mélyreható rendezését és a kozmetikai eljárásokkal elérhető kimagasló eredményeket.

Gyógyító munkámban esetleg már nem is jelentkezik vezető tünetként a bőrprobléma. Ugyanakkor mindig megállapítható: Látható harmónia elérhető – belsőnk kiegyensúlyozottsága megjelenik külsőnkön is!

Mind testileg, mind lelkileg keveset törődünk Önmagunkkal, holott az lenne a legfontosabb, hogy figyeljünk testünk és lelkünk jelzéseire. A bőr a test és a lélek tükre is és jó lenne már a megbetegedés előtt a megelőzésre törekedni, amiben nagy segítséget nyújthatnak a természetgyógyászati módszerek is!

Egyre inkább úgy érzem, nagy jelentősége kell, hogy legyen munkámban a felvilágosításnak: minél többet tudunk a problémáink hátteréről, annál sikeresebben tudjuk megoldani őket. Sokat kell tudnunk az összefüggésekről ahhoz, hogy az életmódunk megváltoztatásával gyökeresen tudjunk egyensúlyt teremteni életünkben!

 • A bőr megmutat mindent, olvassunk a jelekből! 
 • Jól használható tudás az Egészséges Szépséghez, a Látható Harmóniához. Pl.: Mit kell tudnod, hogy a lehető legjobban láss a pályán? És lehető legjobban fektesd be a szépségedre fordított összeget? Használható tudás Nektek: Betegeidnél, Családodban – és személy szerint Neked! 
 • Ne lepődj meg, olyan dolgokat fogsz hallani, amikre nem gondoltál… 
 • Addig is gyűjtsd a kérdéseidet, beszéljük majd meg!

 

Pharma Nord - Az ezerarcú CoQ10 élettani szerepe az energiatermelésben és azon túl

Előadó: dr Imre Gábor PhD, a Pharma Nord szakmai vezetője

A koenzim Q10 (ubiquinon, ubidekarenon, ubiquinol) egy vitaminszerű anyag, amely az összes energiatermelő sejtben megtalálható (legnagyobb koncentrációban a szívben, izomszövetben, vesében és májban) és nélkülözhetetlen az ATP termelő légzési lánc működéséhez. Ezen kívül egy erélyes lipid-oldékony antioxidáns, befolyásolja az endothel funkciókat és membránstabilizáló szerepe is van. Érdekesség, hogy bár a Q10 élettani szerepe tisztázott (Peter D. Mitchel 1978-ban Nobel-díjat kapott felfedezéséért) és számos kutatási területen alátámasztották hatékonyságát, az Európai Élelmiszerbiztonsági Hatóság (EFSA) még nem fogadott el egészségre vonatkozó állítást a koenzim Q10-el kapcsolatban. Az előadásban áttekintjük azokat a klinikai területeket, ahol a Q10 pótlás szóba jöhet és milyen megfontolásokat érdemes figyelembe venni az alkalmazás során.

+1 AJÁNDÉK ELŐADÁS

Török Zoltán: A tudatos jelenlét (mindfulness) és az egészség

Tréner, coach, mindfulness tanár

Néhány szó a gyógyítás és a homeopátia témához való kapcsolódásomról:

A természetes és alternatív gyógymódok iránti érdeklődésem régi keletű, használok több módszert is magam, családom és a tanácsért esetleg hozzám forduló kedves közeli ismerőseim egészségének jobbítására, mindig igyekezve, hogy felismerjem és betartsam az ésszerű és szükséges határokat. Alternatív mozgás- és masszázsterapeuta oklevéllel rendelkezem, valamint 70 órás homeopátiás kurzust végeztem és jónéhány ilyen témájú ismeretbővítő előadáson vettem részt, sok szakirodalmam van. Gyógyszerész anyósom anno megvette a RADAR aktuális példányát is nekem, melyet azóta is lelkesen használok.

 

A tudatos jelenlét, elterjedt angol szóval mindfulness, tulajdonképpen természetes működésünk. Lenne… Azonban ritkán vagyunk igazán a jelenben, ritkán éljük meg életünk éppen zajló pillanatát annak teljességében, maradéktalanul, tudatosan az érzékelésünkre figyelve. Pedig mennyire más is lehet a tapasztalat, ha az élmény teljességére irányítjuk figyelmünket, ítélkezés nélkül! A tartós gyakorlás pedig drasztikusan javíthatja az életminőségünket.

Az együtt töltendő egy órában személyes tapasztalatokat is megosztok e csodálatos „módszerről”, a „létezés” működési módról, és a rövid felvezető, bemutató előadás után egy kis kipróbálást, valamint kötetlen beszélgetést is tervezek.

Ízelítő a tartalomból:

 • „Létezés” kontra „csinálás” üzemmód
 • Miért jó tudatos jelenlét gyakorlónak lenni, melyek a várható pozitív hatások?
 • Hogyan működik a tudatos jelenlét alapú stressz csökkentés? (MBSR – mindfulness based stress reduction)
 • Mit kell tennem, ha a mindfulnesst a közérzetem javítására, szervezetem védekezőképességének erősítésére szeretném használni, felgyorsítanám a testi-lelki gyógyulásomat?
 • Mire és hogyan használhatom a módszert gyógyítóként, terapeutaként?
 • Lássuk a medvét! - Egy kis mindfulness meditációs gyakorlás, utána tapasztalat megosztási lehetőséggel.
 • Beszélgetés, kérdezz-felelek

 

Szeretettel várom a kedves érdeklődőket!

 

 

 

Regisztráció

Jelentkezés a tanfolyamra - e-learning

Kérjük, figyelmesen töltse ki. A csillaggal megjelölt mezőket semmiképp ne hagyja ki.

A homeopata.hu oldalain található információk, szolgáltatások nem helyettesíthetik szakember véleményét, ezért kérjük, minden esetben forduljon homeopátiás képzettséggel rendelkező orvoshoz, gyógyszerészhez!

A homeopátiás készítmények hatásossága a hagyományos (allopátiás) gyógyszerekéhez hasonló klinikai vizsgálatokkal általánosan nem igazolt.

A homeopátiás gyógyszer szedése nem helyettesíti az orvossal történő konzultációt, a diagnózis megállapítását és a javasolt egészséges életmódot. A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét! Feltétlenül tájékoztassa kezelőorvosát vagy gyógyszerészét, ha a tünetei az Ön kezelőorvosa vagy gyógyszerésze által megadott időn belül nem enyhülnek, vagy éppen súlyosbodnak.