Tudományos előadások

Tudományos kutatásokról és tudományosan gondolkodóktól hallotok előadásokat.

Hol: 

E-learning

Előadások ára: 5.000 Ft, a díjat a MHOE bankszámlájára 11649001-50427900-49000006 előzetesen kérjük átutalni a jelentkezéssel egyidejűleg.

Jelentkezés: iroda@homeopata.hu  

Előadók, előadások

Dr. Sasvári Ferenc, patológus szakorvos, homeopátiás orvos.

1991-ben végzett a SOTE, Általános Orvosi Karán. Több éven át a Szent Rókus Kórház patológiai osztályán dolgozott. Jelenleg az OKPI - ban és a Törökbálinti Kórházban dolgozik patológusként. 1994. óta rendszeres homeopátiás képzéseken vett részt, licence vizsgát tett és a nemzetközi homeopátiás diplomát is megszerezte. Főként klasszikus homeopátiával gyógyít, de sokszor alkalmazza a Schüssler-sókat is. 2008-tól kezdve a NES-terápiát is beillesztette a kezelésekbe. Rendszeresen oktat és tart előadásokat homeopátiáról, NES terápiáról és más kapcsolódó területekről.

Előadás: Homeopátia a tudomány tükrében - a legfrissebb eredmények összefoglalása című előadásában a tavalyi Boiron szervezte lyoni konferencia fontosabb előadásairól és az ahhoz kapcsolódó legújabb kutatási témákról fog áttekintést adni.      

Pucsok Bernadett, MA, DiHom, mentálhigiénés szakember

A SOTE gyógyszerésztudományi karára járt, közben a SOTE Mikrobiológia Intézetben tudományos munkatársként dolgozott, génsebészet szakterületen. 1993-ban a Külkereskedelmi Főiskolán diplomázott orosz-angol szakon, mesterképzését külügyi szakértőként a Corvinus Egyetemen végezte. Homeopátiás tanulmányokat a British Institute of Homeopathy London iskolában folytatott, majd a Gaál Ferenc Egyetemen szerzett mentálhigiénés végzettséget.

Kommunikációs és marketing ügynökségeknél dolgozott IT és gyógyszeripari területen, egy évig egy londoni vezető PR ügynökségnél. 2006. óta a Boiron Hungária Kft. munkatársa, először külsős kommunikációs tanácsadó, később terápiás fejlesztési vezető, 2022. óta ügyvezető igazgató pozícióban.

Előadás: Hogyan népszerűsítsük a homeopátiát a tudomány eredményeivel - a legfrissebb kutatási trendekről és eredményekről és ezek kommunikációs lehetőségeiről ad összefoglalást

Bükki Tamás, PhD, fizikus.

Szakterületei: Kvantumelmélet; valamint orvosi képalkotó berendezések (PET és SPECT) fizikája, képalkotása, képrekonstrukciója, képfeldolgozása, mesterséges intelligenciát alkalmazó orvosi képfeldolgozás. 2022-ben a homeopátia kvantumelméleti modellezése c. projektet vezette és ebben a fizikusi kutatásokat végezte, karöltve öt homeopata orvossal és egy matematikus kollégájával. A konferencián bemutatott anyagok ennek a kutatásnak az eredményeiből származnak.

  1. előadás: A víz kvantum memóriája és a homeopátia lehetséges kvantum modellje

Az elmúlt 20 év fizikája egészen új képet tár elénk a víz kapcsán. Olyannyira, hogy jelenleg a vízből kvantumszámítógépeket akarnak építeni a kutatók. Hogyan tárolhat információt a víz?  Hogyan olvasható, írható a víz és hogy függhet ez össze a potenciálással? Érthető elmélet (képletek nélkül) és kísérleti bizonyítékok. A homeopátia egészség modellje: a kvantum-rotátor  és ennek sajátosságai.

  1. előadás: A homeopátiás gyógyulás folyamatának érzékeny monitorozása, in vitro és in vivo kísérletek

Számos olyan in vitro kísérletet ismerünk, mely egyértelműen mutatja, hogy a homeopátiás szereknek szignifikáns hatása van az életfolyamatokra. Ezek a kísérletek meglepő aspektusokat tárnak fel. Az elmúlt évben a homeopátia kvantumelméleti modellezése c. kutatási projekt kapcsán kidolgozásra került egy módszer, mely lehetővé teheti, hogy in vivo monitorozhassuk a homeopátia hatását. Mi az a kvantum információ és milyen módon mérhető?

 

Regisztráció

Jelentkezés a tanfolyamra - e-learning

Kérjük, figyelmesen töltse ki. A csillaggal megjelölt mezőket semmiképp ne hagyja ki.

A homeopata.hu oldalain található információk, szolgáltatások nem helyettesíthetik szakember véleményét, ezért kérjük, minden esetben forduljon homeopátiás képzettséggel rendelkező orvoshoz, gyógyszerészhez!

A homeopátiás készítmények hatásossága a hagyományos (allopátiás) gyógyszerekéhez hasonló klinikai vizsgálatokkal általánosan nem igazolt.

A homeopátiás gyógyszer szedése nem helyettesíti az orvossal történő konzultációt, a diagnózis megállapítását és a javasolt egészséges életmódot. A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét! Feltétlenül tájékoztassa kezelőorvosát vagy gyógyszerészét, ha a tünetei az Ön kezelőorvosa vagy gyógyszerésze által megadott időn belül nem enyhülnek, vagy éppen súlyosbodnak.