Állatorvosi szekció

A Magyar Homeopata Orvosi Egyesület Állatorvosi Szekciója 1993-ban alakult.

A Szekció célja, hogy összefogja a homeopátia iránt érdeklődő állatorvosokat és megszervezze nemzetközi színvonalú homeopátiás képzésüket. További célja, hogy a nagyközönséget és a gazdálkodókat is megismertesse a homeopátia lehetőségeivel, úgy a társ-, mint a gazdasági haszonállatok gyógyításában. Az Európai Unió ökogazdálkodásra vonatkozó rendelkezései (2091/92 és 1804/99 EU) a homeopátiát és a fitoterápiát javasolják gyógymódként az ökogazdaságok állatállományainak kezelésére. Célunk - nemzetközi összefogással és a klasszikus homeopátia védelmében - az ún. egyszerűsített törzskönyvezési eljárás hazai engedélyeztetése a gazdasági haszonállatok homeopátiás kezelésére használható egykomponensű gyógyszerek esetében is. A homeopátiás módszer ugyanis nem csak az állatok krónikus betegségeinél hatásos, hanem heveny megbetegedések esetén is gyorsan hat, miközben a homeopátiás gyógyszerek sem az állatokat, sem azok termékeit nem terhelik a környezetre, vagy az ember egészségére káros vegyszer-, gyógyszer- és antibiotikum-maradékanyagokkal.

Szekcióvezető: Dr. Wallner Gabriella

Értékeld a cikket: 
Még nincs értékelve
Rovat: 

Küldj egy cikket

Olvastál még hasznos cikket a témában? Küldd el nekünk a cikk linkjét!

A homeopata.hu oldalain található információk, szolgáltatások nem helyettesíthetik szakember véleményét, ezért kérjük, minden esetben forduljon homeopátiás képzettséggel rendelkező orvoshoz, gyógyszerészhez!

A homeopátiás készítmények hatásossága a hagyományos (allopátiás) gyógyszerekéhez hasonló klinikai vizsgálatokkal általánosan nem igazolt.

A homeopátiás gyógyszer szedése nem helyettesíti az orvossal történő konzultációt, a diagnózis megállapítását és a javasolt egészséges életmódot. A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét! Feltétlenül tájékoztassa kezelőorvosát vagy gyógyszerészét, ha a tünetei az Ön kezelőorvosa vagy gyógyszerésze által megadott időn belül nem enyhülnek, vagy éppen súlyosbodnak.