Az immunrendszer erősítése homeopátiával az őszi-téli hónapokban

2015. október 13., kedd

A homeopátia kiváló lehetőség a náthás, hurutos betegségek megelőzésére! Nem kell tétlenül várni a vírusok támadását, ha van otthon homeopátiás házi patikánk és persze van egy kis alaptudásunk a jól bevált indikációkkal kapcsolatban.

Három szinten is tudjuk támogatni homeopátiával védekezőképességünket!

1. Megelőzés: erre vannak kúraszerűen alkalmazandó készítmények, melyeket egész szezon alatt szedhetünk.

2. Akut betegség esetén a jól bevált indikációk segítségével hamarabb leküzdhetjük a problémákat és a szövődmények kialakulása is ritkább.

3. Alkati szer időnkénti alkalmazásával a rendszeresen visszatérő problémák (fülgyulladás, arcüreggyulladás, mandulagyulladás, krupp, köhögés, stb.) lényegesen visszaszoríthatók. Az alkati szer megállapítása homeopata orvos feladata!

4. Ha mégis antibiotikum szedésére kerül sor, megfelelő szerekkel visszaállíthatjuk védekezőképességünket a jó szintre.

Ne felejtsük el a helyes táplálkozást, a megfelelő folyadékfogyasztást és a rendszeres testmozgást sem! Hurutos időszak alatt csökkentsük a tejtermékek, különösen a tej fogyasztását, mert nehezíti a nyálkahártyák tisztulását.

Értékeld a cikket: 
Még nincs értékelve

Küldj egy cikket

Olvastál még hasznos cikket a témában? Küldd el nekünk a cikk linkjét!

A homeopata.hu oldalain található információk, szolgáltatások nem helyettesíthetik szakember véleményét, ezért kérjük, minden esetben forduljon homeopátiás képzettséggel rendelkező orvoshoz, gyógyszerészhez!

A homeopátiás készítmények hatásossága a hagyományos (allopátiás) gyógyszerekéhez hasonló klinikai vizsgálatokkal általánosan nem igazolt.

A homeopátiás gyógyszer szedése nem helyettesíti az orvossal történő konzultációt, a diagnózis megállapítását és a javasolt egészséges életmódot. A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét! Feltétlenül tájékoztassa kezelőorvosát vagy gyógyszerészét, ha a tünetei az Ön kezelőorvosa vagy gyógyszerésze által megadott időn belül nem enyhülnek, vagy éppen súlyosbodnak.