Az immunrendszer erősítése homeopátiával az őszi-téli hónapokban

2013. május 8., szerda

A homeopátia személyre szabott gyógymód. A kialakult betegségtünetek alapján választjuk ki a megfelelő homeopátiás szert.

Ha megelőzésről beszélünk, akkor két, egymást kiegészítő, de egymástól függetlenül is alkalmazható lehetőségünk van. Ha a páciensnek van egy kifejezetten az ő testi és lelki habitusának megfelelően kiválasztott ún. alap-szere, akkor járványos időszakban ennek időnkénti ismétlésével erősíthetjük a szervezetét. Az ismétlés gyakorisága a homeopátiás szer potenciájától függ. E tekintetben hasznos lehet homeopátiás orvos tanácsa szerint eljárni. Ilyen alap-szert akkor választunk, ha valaki ismétlődően vagy elhúzódóan betegeskedik, tehát betegsége krónikussá válik.

Ezt a szert egészíthetjük ki az alábbi terápiákkal, ill. azokat önállóan is alkalmazhatjuk. Az alább felsorolt homeopátiás készítmények adása nem személyre szabott, hanem a gyakorlatban már jól bevált indikációk alapján adjuk őket. Ezek a homeopátiás gyógyszerek részint a megelőzést szolgálják, részint már kialakult lázas, hurutos betegségben is hatásosak.

Echinacea (Kasvirág)

Azon kevés homeopátiás szer közé tartozik, melynek gyógynövényként és homeopátiás szerként való alkalmazási területe azonos. 

Az őszi-téli időszakban megelőzésként kúra-szerű alkalmazását szoktuk ajánlani méregtelenítő, gyulladáscsökkentő, immunerősítő tulajdonságai miatt. Hatása a legkedvezőbb alacsony potenciában (D3-D4-es hígításban) adva, naponta egy alkalommal 5 golyócska 2-3 héten át. (Gyermekek egyszeri adagja annyi golyó ahány éves, de maximum 5 golyó. Ez az alábbi szerek esetében is érvényes).

Már kialakult tünetek esetén is adható: a páciens gyengének és fáradtnak, lelassultnak érzi magát, szédülésről is panaszkodhat.

Ilyenkor napi 2-3x5 golyócska az adag, nem tovább, mint maximum 7 napig. A tünetek enyhülésével az adás gyakorisága csökkentendő.

Ha kialakult betegség esetén szedve 2-3 nap után nincs javulás, kérje homeopátiás orvos tanácsát.

Vincetoxicum (Vadpaprika)

Megelőzésként adható influenzás időszakban vagy egyéb lázas-hurutos, leggyakrabban vírusok okozta betegségek ellen. D6-os hígításban napi 1-2x5 golyócskát adunk 2-3 héten át.

Már kialakult tünetek esetén is adható. A páciens gyengeségről, ólmos fáradtságról, szédülésről, kábaságról, nyomó jellegű fejfájásról, csont- és izületi fájdalmakról panaszkodik. Kezdetben szárazon, később hurutosan köhöghet.

Ilyenkor napi 3-4x5 golyócska adandó, maximum 5-6 napig. A tünetek enyhülésével az adás gyakorisága csökkentendő.

Ha kialakult betegség esetén szedve 2-3 nap után nincs javulás, kérje homeopátiás orvos tanácsát.

Oscillococcinum (néma kacsa mája, szíve).

Fokozza a szervezet vírusok okozta lázas-hurutos betegségekkel szembeni ellenálló képességét. 200K potenciában kerül forgalomba, adagolási útmutatóval.

Bármely kérdésével forduljon bizalommal a Magyar Homeopata Orvosi Egyesület orvosaihoz.

Értékeld a cikket: 
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (4 szavazat)

Küldj egy cikket

Olvastál még hasznos cikket a témában? Küldd el nekünk a cikk linkjét!

A homeopata.hu oldalain található információk, szolgáltatások nem helyettesíthetik szakember véleményét, ezért kérjük, minden esetben forduljon homeopátiás képzettséggel rendelkező orvoshoz, gyógyszerészhez!

A homeopátiás készítmények hatásossága a hagyományos (allopátiás) gyógyszerekéhez hasonló klinikai vizsgálatokkal általánosan nem igazolt.

A homeopátiás gyógyszer szedése nem helyettesíti az orvossal történő konzultációt, a diagnózis megállapítását és a javasolt egészséges életmódot. A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét! Feltétlenül tájékoztassa kezelőorvosát vagy gyógyszerészét, ha a tünetei az Ön kezelőorvosa vagy gyógyszerésze által megadott időn belül nem enyhülnek, vagy éppen súlyosbodnak.