A bánat, gyász feldolgozása homeopátiával

2015. november 12., csütörtök

A leggyakrabban alkalmazott egykomponensű homeopátiás gyógyszerek

Mindenkiért kiket nem láttunk már régen, / Akik velünk együtt ünnepelnek az égben, / Kiknek őrizgetjük szellemét, / Mindenkiért egy-egy gyertya égjen - Demjén Ferenc: Gyertyák

A bánat, gyász feldolgozása homeopátiával.

A leggyakrabban alkalmazott egykomponensű homeopátiás gyógyszerek:

IGNATIA AMARA- Széleskörűen alkalmazott szer a homeopátiában sok lelki vonatkozással. A bánat, gyász, csalódás szituációs szere, a Szent Ignác babja nevű növény magjából készül. Igen érzékeny, sőt mondhatni túlérzékeny ember, aki élénken reagál az őt érő behatásokra. Gyakran kerül ellentmondásba idealisztikus elképzelései és a zord külvilág miatt. A szeretett személy elvesztése betegséget indíthat el nála. Szinte fel sem fogja az eseményeket, csendesen bánkódik, magába roskad, gyakran sóhajtozik, és arról panaszkodik, hogy úgy érzi, mintha gombóc lenne a torkában. Később aztán kitör belőle az elkeseredés, sírógörcsök, görcsös testi tünetek jelentkezhetnek (köhögés, fulladás, görcsös ásítozás, gyomorgörcs, székrekedés, végtagremegés). Javul az állapota, ha elterelődik a figyelme bánatáról, és ha eszik.

NATRIUM MURIATICUM (konyhasó)- A konzervált, évek óta fennálló, mély bánat szere. Sok évvel a haláleset után is dédelgeti bánatát, nem tudja túl tenni magát rajta, rágódik folyamatosan. Sírni csak akkor sír, ha nem látja senki, pl. éjszaka az ágyban. A vigasztalástól rosszabb lesz az állapota, szeret egyedül lenni, magányos ember, akit egy láthatatlan fal vesz körül. Nem tudja kibeszélni sem a problémáit, magába zár mindent. Nagyon fél az érzelmi sérüléstől vagy csalódástól. „Ne bánts, én sem bántalak” elv alapján éli érzelmi életét. Egyedül a zene és a tánc nyújthat vigaszt számára. Testi szinten gyakran lehet migrénes fejfájása, székrekedése vagy napallergiája, mivel a nap ront az állapotán.

ACIDUM PHOSPHORICUM (foszforsav)- A csendes bánat harmadik szere. A legfontosabb tünet, lévén savszerről van szó a gyengeség, kimerültség. Ez a kimerültség először mentális majd fizikai szinten is jelentkezik. A bánattól teljesen szótlan, egész nap feküdne, közömbös a külvilág dolgaival szemben. Környezete számára teljesen érdektelennek, apátiásnak látszik. Álmatlanságban szenved és képtelen bármire is koncentrálni, napközben viszont állandóan álmos. Ilyen tünetcsoport alakulhat ki még a hirtelen növekedő serdülőknél is. Tüneteit gyakran kíséri lesoványodás, fejfájás, hajhullás, hasmenés. Alvástól és melegben javul az állapota.

Adagolási útmutató: 5-6 napig naponta egyszer 5 golyó, ha javulást észlel, akkor hetente 1-2x adható még további 4 héten át. Ha kismértékben tapasztal javulást, vagy nincs változás kérje homeopátiás orvos tanácsát!

KOMPLEX: Sedatif Pc - feszültség oldó, nyugtató homeopátiás komplex, a nyugtatók káros mellékhatásai nélkül. Adagolás: 3-4x1 tabletta naponta, nyelv alatt elszopogatni.

Értékeld a cikket: 
Értékelés: Nincs Átlag: 4.7 (15 szavazat)

Küldj egy cikket

Olvastál még hasznos cikket a témában? Küldd el nekünk a cikk linkjét!

A homeopata.hu oldalain található információk, szolgáltatások nem helyettesíthetik szakember véleményét, ezért kérjük, minden esetben forduljon homeopátiás képzettséggel rendelkező orvoshoz, gyógyszerészhez!

A homeopátiás készítmények hatásossága a hagyományos (allopátiás) gyógyszerekéhez hasonló klinikai vizsgálatokkal általánosan nem igazolt.

A homeopátiás gyógyszer szedése nem helyettesíti az orvossal történő konzultációt, a diagnózis megállapítását és a javasolt egészséges életmódot. A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét! Feltétlenül tájékoztassa kezelőorvosát vagy gyógyszerészét, ha a tünetei az Ön kezelőorvosa vagy gyógyszerésze által megadott időn belül nem enyhülnek, vagy éppen súlyosbodnak.