Három kormányzati kezdeményezés a homeopátia szellemiségének terjesztésére Indiában

2018. június 20., szerda

Forrás: Navratnanews https://i0.wp.com/navratnanews.com/wp-content/uploads/National_AYUSH_Mission.jpg

1. Az indiai kormány a homeopátiás kutatásoknak a lehető legnagyobb jelentőséget tulajdonítja

Shri Shripad Yesso Naik, Ayurveda, Jóga, Unani, Siddha és Homeopátia (AYUSH) miniszter elmondta, hogy az indiai kormány minden lehetségeset megtesz a homeopátiás kutatások előmozdítása érdekében, és új kutatókat akar arra ösztönözni, hogy segítsék Indiát a legújabb homeopátiás fejlesztések megvalósításában.

"A minisztérium a legnagyobb jelentőséget a homeopátiás kutatásoknak tulajdonítja. Megalapítottuk a Homeopátiás Kutatás Központi Tanácsát (Central Council for Research in Homeopathy), mely kutatóintézet úttörő szerepet játszik a magas színvonalú kutatások végrehajtásában a homeopátia minden területén. Ez magában foglalja a klinikai kutatásokat, a gyógyszerek standardizációját és az alapkutatást is. Örömmel tájékoztatom Önöket, hogy a Tanács együttműködik neves nemzetközi és nemzeti intézetekkel olyan értékes homeopátiás vizsgálatok kivitelezésében, mint például a homeopátiának mint nanomedicinának a kutatása. A homeopátiás felsőfokú intézmények kapacitásépítésén túl a diákok kutatásra való alkalmasságát speciálisan tervezett ösztöndíjak segítségével alakítjuk ki"- mondta Shri Shripad Naik.

Hangsúlyozva a kormány erőfeszítéseit, Shri Shripad Naik (AYUSH) azt mondta, hogy a kormány minden támogatást megad a világszínvonalú homeopátiás kutatásokhoz. Az Egyesült Királysággal, az Egyesült Államokkal, Argentínával, Kanadával, Örményországgal, Mexikóval, Németországgal és Brazíliával írtak alá együttműködési megállapodást közös kutatási projektek megvalósítására, információcserére, dokumentációk és tudományos publikációk elkészítésére, közös konferenciák szervezésére és szakértők, tudósok, oktatók és diákok cseréjére.

2. Kalkuttában megnyílt a mai legmagasabb elvárásoknak megfelelő homeopátiás virológiai labor

India első, a mai elvárásoknak a legmagasabb szinten megfelelő homeopátiás virológiai laboratóriumát a Dr. Anjali Chatterjee Regionális Kutatóintézetben nyitották meg. A laboratóriumot azért hozták létre, hogy új homeopátiás gyógyszereket és technológiákat fejlesszenek ki a vírusos betegségek újonnan megjelenő kihívásaival szemben. Ez a laboratórium az első, amely homeopátiás alapkutatásokat végez a vírusos betegségek, mint  például az influenza, a japán encephalitis, a dengue, a chickunguniya, a sertésinfluenza által okozott betegségekben.

Elismerve a homeopátia hozzájárulását az endémiás kolera és vírusfertőzések felszámolásához Naik azt mondta: "A fertőző betegségek folyamatosan változó helyzetet hoznak létre, mert a kórokozók újabb és újabb törzsei okoznak pusztítást. A dengue, a chikungunya, a malária és a sertésinfluenza járványok különböző régiókban ütik fel fejüket, a rezisztens tuberkulózis számos területen endémiás és a szegényeket, a hátrányos helyzetű lakosságot érinti. Felhívom a homeopátiás szakmát, hogy vegyen részt ebben a nagyon fontos munkában, és segítse a kormányt a járványok kezelésében. Olyan saját technológiákat és gyógyszereket kell kifejlesztenünk, amelyek tudományosak, hatásosak és költséghatékonyak ezeknek a betegségeknek a kezelésében"- tette hozzá.

Shripad Yesso Naik a közelmúltban megnyitotta a laboratóriumot. Nyitóbeszédében az AYUSH miniszter elismeréssel szólt a homeopátia népszerűségéről Nyugat-Bengálban. A miniszter elégedettségét fejezte ki a Kalkuttai Egyetem laboratóriumával kapcsolatban, ahol a jövőben homeopátia PhD hallgatók közreműködésével fognak virológiai kutatásokat végezni.

Az AYUSH miniszter nagyra értékelte a kalkuttai Országos Homeopátiás Intézet (National Institute of Homeopathy, NIH) erőfeszítéseit is, amely az AYUSH minisztérium irányítása alatt a homeopátiás felsőoktatást és képzést hivatott elősegíteni. Sürgette, hogy a két intézmény kezdjen aktív együttműködést a diákok és a kutatók virológiai és a víruskutatási gyakorlati képzésében, mind a laboratóriumban, mind pedig a területen.

Naik örömét fejezte ki a Tanács azon kezdeményezése kapcsán, hogy létrehozta a homeopátia alapkutatásának kiválósági központját (Centre of Excellence in Fundamental Research in Homeopathy), a Howrah-ot, hogy interdiszciplináris megközelítésű homeopátiás alapkutatásokat végezzen. Ez az intézet már számos klinikai kutatást folytatott le, például az autizmus, a pikkelysömör, a vitiligo, az emlőrák, a magas vérnyomás, a migrén stb. betegségekben, valamint ezekehez kapcsolódva új homeopatikumok gyógyszervizsgálatát és klinikai validációját végezték el. Naponta körülbelül 400 beteget látnak el a járóbeteg rendeléseken, az AYUSH tájékoztató szolgáltatásai pedig a falvakban működnek.

3. India a homeopátiát rendkívül költséghatékony orvoslási formaként ismeri el

Shri Shripad Naik elmondta, hogy a homeopátia hatásos és költséghatékony orvosi eljárás. Az indiai kormány elkötelezett a homeopátia mellett és politikájában szerepel a homeopátia még szélesebbkörű elterjesztése. Kiemelte, hogy Indiában az egyik legkedveltebb gyógyítási rendszer, akár hétköznapi, akár krónikus betegségekről van szó.

Az Indiai Homeopátiás Orvosi Egyesület (Homoeopathic Medical Association of India, HMAI) dél-goai Margaon-ban rendezett 20. Országos Homeopátiás Kongresszusán, Naik úr záróbeszédében elmondta, hogy eddig a közszférában mintegy 200 felsőfokú iskola, több mint 8000 klinika, valamint közel 300 ezer regisztrált homeopátiás szakember van. Magas színvonalú oktatás szükséges ahhoz, hogy az indiai homeopátia világszínvonalú legyen, mondta a miniszter.

A miniszter kiemelte, hogy az elmúlt három év során az AYUSH Minisztérium egyedülálló kezdeményezéseket tett a homeopátia és a homeopátiás orvosok integrálására a szív- és érrendszeri betegségek, a cukorbetegség, a rák, a stroke megelőzésének, valamint az anya- és gyermekegészségügy stb. nemzeti programjaiba, ami segítséget nyújt a homeopátiás orvosi kutatások ösztönzéséhez is.

Az AYUSH minszter beszámolt egy új kezdeményezésről is: "A betegellátásban, az oktatásban és a kutatásban kiemelkedő teljesítményt nyújtó homeopátiás orvosok elismerésére minden évben díjat fogunk átadni április 10-én, a Homeopátás Világnap alkalmából."

 

Értékeld a cikket: 
Értékelés: Nincs Átlag: 4.5 (2 szavazat)

Küldj egy cikket

Olvastál még hasznos cikket a témában? Küldd el nekünk a cikk linkjét!

A homeopata.hu oldalain található információk, szolgáltatások nem helyettesíthetik szakember véleményét, ezért kérjük, minden esetben forduljon homeopátiás képzettséggel rendelkező orvoshoz, gyógyszerészhez!

A homeopátiás készítmények hatásossága a hagyományos (allopátiás) gyógyszerekéhez hasonló klinikai vizsgálatokkal általánosan nem igazolt.

A homeopátiás gyógyszer szedése nem helyettesíti az orvossal történő konzultációt, a diagnózis megállapítását és a javasolt egészséges életmódot. A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét! Feltétlenül tájékoztassa kezelőorvosát vagy gyógyszerészét, ha a tünetei az Ön kezelőorvosa vagy gyógyszerésze által megadott időn belül nem enyhülnek, vagy éppen súlyosbodnak.