Hatásos terápia-e a homeopátia?

2011. május 22., vasárnap

A homeopátiás kezelés hatásosságát nézve csecsemőkön, kisgyermekeken, állatokon, növényeken - egyértelműen kijelenthető, hogy nem placeboterápia. Rendelkezésünkre áll számos homeopátiás gyógyszerrel, placebóval szemben végzett, klinikai kettősvak vizsgálat elemzése is. Ezek eredménye megerősíti azt a megállapítást, hogy a homeopátia nem placebo, a homeopátia - hatásos gyógymód. 

Azért azt megjegyezném, hogy bármely gyógyszer mellé járnak a páciensnek a jó szavak és a bíztatás. Ha nem így gondolkodna a konvencionális orvoslás, más néven allopátia is, akkor nem alkalmaznák a Bohócdoktorokat, és egyéb gyógyulást, lelki feltöltődést segítő módszereket, kiegészítésként. Az orvos személye, a páciens környezetének viselkedése sokat tehet a gyógyulásért. Ez mindig is így volt, és eztán sem lesz másként. 

Összefoglalva: a homeopátia hatásos terápia. Jó lenne, ha mindenkit meg lehetne csak placebóval gyógyítani. Mivel ez nem lehetséges, mi szeretettel ajánljuk egyéb gyógymódok mellett a homeopátiát.

Kürti Katalin, Dr.

2011, május 23.

Értékeld a cikket: 
Még nincs értékelve

Küldj egy cikket

Olvastál még hasznos cikket a témában? Küldd el nekünk a cikk linkjét!

A homeopata.hu oldalain található információk, szolgáltatások nem helyettesíthetik szakember véleményét, ezért kérjük, minden esetben forduljon homeopátiás képzettséggel rendelkező orvoshoz, gyógyszerészhez!

A homeopátiás készítmények hatásossága a hagyományos (allopátiás) gyógyszerekéhez hasonló klinikai vizsgálatokkal általánosan nem igazolt.

A homeopátiás gyógyszer szedése nem helyettesíti az orvossal történő konzultációt, a diagnózis megállapítását és a javasolt egészséges életmódot. A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét! Feltétlenül tájékoztassa kezelőorvosát vagy gyógyszerészét, ha a tünetei az Ön kezelőorvosa vagy gyógyszerésze által megadott időn belül nem enyhülnek, vagy éppen súlyosbodnak.