Homeopátiás segítség napszúrás esetén

2013. június 11., kedd

Apis (mézelő méh): hirtelen fellépő, hasogató fejfájás. A páciens úgy érzi, hogy dagad a feje. Már a haj érintése is fájdalmat okoz. A szem duzzadt, ödémás, a kötőhártya belövellt, mindezt szúró, nyilalló fájdalmak kísérik. Az arc is piros, duzzadt. A páciens nem szomjas. Állapota javul hideg fürdőtől, hideg borogatásoktól, ha kitakarózik.

Belladonna (maszlagos nadragulya): a páciens arca élénkpiros, pupillái tágak, a kötőhártya is belövellt, feje, arca forró tapintatú, végtagjai hidegek, kínzó lüktető fejfájásra panaszkodik. Fényre, zajra, rázkódásra, tapintásra érzékenyen reagál. A láz magasra szökhet, a páciens félrebeszélhet. Nyugalomra, csendre vágyik, elsötétített helyiségben jobban érzi magár, limonádét kíván.

Glonoin (nitroglicerin): az arc eleinte rákvörös, később sápadt. Hullámokban jelentkező fejfájás az erős vértolulástól. Olyan a beteg érzése, mintha fejen állna és minden vér a fejébe áramlana. Úgy érzi, hogy mindjárt szétreped a feje, mintha a koponyája szűk lenne az agya számára. A fejfájást erős szívdobogás, vérnyomás emelkedés, orrvérzés kísérheti. Minden külső inger ront az állapotán. Hűvös, szabad levegőn, hideg borogatástól jobban érzi magát, valamint attól, ha a feje alá van támasztva, meg van emelve. 

Helleborus niger (fekete hunyor): őrjítő, nyilalló fejfájás az érzékszervek tompaságával, izomgyengeséggel, élettelen tekintettel, szélsőséges esetben öntudatlansággal. A páciens fogja a fejét, vagy a párnába fúrja, jobbra-balra görgeti hogy fájdalmán enyhítsen. Úgy érzi, mintha víz csobogna a fejében. A fejfájás hányásba torkollhat. Az arca, a kezei elsötétednek. 

Opium (a mák tejnedve): kábultság, aluszékonyság, üveges,merev tekintet, a fájdalomérzés hiánya. Az arc felpuffadt, verejtékes, sötétvörös, forró tapintatú. A légzés hörgő, szabálytalan, a pupillák szűkek, fényre nem reagálnak. A test is forró, verejtékes a lábak kivételével. Kitakarózik és hűvös levegőre, hideg borogatásokra vágyik.

Ajánlott potencia: C 30 vagy alacsonyabb

Adagolás: igen heves rosszullét esetén akár negyedóránként 5-5 golyócska, maximum 3-4 alkalommal (gyermekeknek az egyszeri adag annyi golyó ahány éves, maximum 5.)Javulás esetén az adás sűrűsége csökkentendő, majd biztos és jelentős javulás esetén a szer elhagyható.Enyhébb rosszullét esetén 2-3 óránként adunk 5-5 golyócskát, majd az állapot javulásával ezt az adási sűrűséget még tovább csökkentjük, illetve biztos és jelentős javulás esetén elhagyjuk.

Figyelem: ha 3-4 adag bevétele után nem következik be javulás, a szer adását be kell szüntetni!

Forduljon bizalommal a Magyar Homeopata Orvosi Egyesület szakképzett homeopátiás orvosaihoz

Értékeld a cikket: 
Még nincs értékelve

Küldj egy cikket

Olvastál még hasznos cikket a témában? Küldd el nekünk a cikk linkjét!

A homeopata.hu oldalain található információk, szolgáltatások nem helyettesíthetik szakember véleményét, ezért kérjük, minden esetben forduljon homeopátiás képzettséggel rendelkező orvoshoz, gyógyszerészhez!

A homeopátiás készítmények hatásossága a hagyományos (allopátiás) gyógyszerekéhez hasonló klinikai vizsgálatokkal általánosan nem igazolt.

A homeopátiás gyógyszer szedése nem helyettesíti az orvossal történő konzultációt, a diagnózis megállapítását és a javasolt egészséges életmódot. A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét! Feltétlenül tájékoztassa kezelőorvosát vagy gyógyszerészét, ha a tünetei az Ön kezelőorvosa vagy gyógyszerésze által megadott időn belül nem enyhülnek, vagy éppen súlyosbodnak.