LYCOPODIUM CLAVATUM - Kapcsos korpafű

2020. április 6., hétfő

A Lycopodium clavatumról röviden:

   Étkezés után puffadás, a has alsó részén, flatulencia. Szoros ruhát nem viseli el a hasán.

   Energiahiány étkezés után.

    Melegtől italoktól, meleg ételektől javul az állapota.

Jobb oldal 

Rosszabb késő délután, 4-8-ig

 

A Lycopodium clavatumról részletesen:

ORR:

Az orra bedugult; szipog; szájon át lélegzik; a gyerek dörzsöli az orrát alvás alatt. A beteg száraznak érzi a hátsó orrjáratait. Krónikus nátha; gyakori orrfújás. Gyermekkortól fennálló orrbetegségek. Orrszárnyi légzés. 

TOROK, MANDULÁK

Torokgyulladás romlik hideg italoktól. A torok hidegsége. Úgy érzi, mintha egy golyó haladna felfelé a torkában. Úgy érzi, hogy összeszorul a torka, amitől állandóan nyelnie kell. 

Duzzadt, gennyes mandulák. A mandulák krónikus megnagyobbodása.

KÖHÖGÉS

Száraz, csiklandozó, kínzó köhögés éjjel-nappal. Mélyről jövő köhögés, rosszabb üres nyeléskor, a torok összeszorulásakor, mély lélegzetvételkor.

Sós, zöldessárga, csomós vagy rossz szagú köpet.

LÉGZÉS

Ziháló, hörgő, zörejes légzés, rosszabb, amikor a hátán fekszik.

HŐÉRZET, LÁZ

Levegőre vágyik, de fázik tőle.

Hidegségérzet-jeges hidegség; az egyes testrészeken. A beteg teste köhögés közben lehűl. Úgy érzi magát, mintha jégen feküdne. Rohamokban jelentkező hidegrázás; hányás előtt; az első álom után. Folyamatos, átmenetileg csökkenő láz; váltóláz.

IZZADÁS

Rossz szagú, tapadós, hagymaszagú verejték a hónaljban; a lábon.

Értékeld a cikket: 
Értékelés: Nincs Átlag: 4.2 (5 szavazat)

Küldj egy cikket

Olvastál még hasznos cikket a témában? Küldd el nekünk a cikk linkjét!

A homeopata.hu oldalain található információk, szolgáltatások nem helyettesíthetik szakember véleményét, ezért kérjük, minden esetben forduljon homeopátiás képzettséggel rendelkező orvoshoz, gyógyszerészhez!

A homeopátiás készítmények hatásossága a hagyományos (allopátiás) gyógyszerekéhez hasonló klinikai vizsgálatokkal általánosan nem igazolt.

A homeopátiás gyógyszer szedése nem helyettesíti az orvossal történő konzultációt, a diagnózis megállapítását és a javasolt egészséges életmódot. A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét! Feltétlenül tájékoztassa kezelőorvosát vagy gyógyszerészét, ha a tünetei az Ön kezelőorvosa vagy gyógyszerésze által megadott időn belül nem enyhülnek, vagy éppen súlyosbodnak.