Mit jelent az, hogy egykomponensű homeopátiás szer?

2011. február 15., kedd

A homeopátiás szerek növényi, állati, ásványi eredetűek. Hahnemann mindig egyféle kiindulási anyagból készített homeopátiás szert, és a klasszikus homeopátia követői manapság is csak ilyeneket használnak. A kiindulási anyag ősoldatából kezdődik a lépésenként, egymással párhuzamosan végzett hígítási és dinamizálási (rázás) folyamat a potenciálás elvégzése. 

Az egykomponensű szerek üvegcséjén a szer neve a kiindulási anyagot jelzi, mellette a betű a hígítási sorra vonatkozik, a szám pedig a potenciára, tehát arra, hogy hányszor történt meg a lépésenkénti hígítás, dinamizálás. 

Összefoglalva: például: Arnica montana C30 – Arnica a kiindulási anyag , C -centezimális (100-szoros) hígítási rendszer, 30-as potencia (tehát 30-szor történt meg a hígítás és dinamizálás). A C helyett CH is szerepelhet. A jelentés ugyanaz. A H itt Hahnemann nevének kezdőbetűje. Ha D betűt látunk, az decimális (10-szeres) hígítási sort jelöl.

Kürti Katalin, Dr.

2011, február 15.

Értékeld a cikket: 
Még nincs értékelve

Küldj egy cikket

Olvastál még hasznos cikket a témában? Küldd el nekünk a cikk linkjét!

A homeopata.hu oldalain található információk, szolgáltatások nem helyettesíthetik szakember véleményét, ezért kérjük, minden esetben forduljon homeopátiás képzettséggel rendelkező orvoshoz, gyógyszerészhez!

A homeopátiás készítmények hatásossága a hagyományos (allopátiás) gyógyszerekéhez hasonló klinikai vizsgálatokkal általánosan nem igazolt.

A homeopátiás gyógyszer szedése nem helyettesíti az orvossal történő konzultációt, a diagnózis megállapítását és a javasolt egészséges életmódot. A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét! Feltétlenül tájékoztassa kezelőorvosát vagy gyógyszerészét, ha a tünetei az Ön kezelőorvosa vagy gyógyszerésze által megadott időn belül nem enyhülnek, vagy éppen súlyosbodnak.