Pollen és egyéb allergiák kezelése homeopátiával

2014. május 27., kedd

A népesség egyre nagyobb részét érintő allergiás megbetegedéseknél is segítségünkre lehet a homeopátia. A megelőzés során az a cél, hogy az esetleges örökletes hajlam, és a külső hatások ellenére is elkerülhető legyen az allergia és a már kialakult tünetek is enyhíthetőek és kezelhetőek legyenek.

A következő tényezők csökkenthetik az allergia kialakulásának kockázatát

  • Ha féléves korig kizárólag anyatejet kap a baba, és a szoptatás legalább egyéves korig megmarad!
  • Ha a kisgyermekkori és későbbi fertőzéses megbetegedéseket sikerül homeopátiával kezelni, mert így a bélflórát károsító antibiotikumok alkalmazását elkerülhetjük!
  • Ha a magzat fogantatása előtt az anya és az apa „alkati kezelésben” részesül.
  • Ha a gyermek „alkati kezelésben” részesül.

Mit tekinthetünk eredménynek a homeopátiás kezelés során?

  • Ha a genetikai és környezeti hajlamosító tényezők ellenére sem alakul ki allergia.
  • Ha a már kialakult allergiánál a kezelést követően a laborvizsgálatok negatívvá válnak, tehát a teljes gyógyulás megtörtént.
  • Ha a fennálló allergia ellenére a beteg tünetei enyhülnek vagy teljesen megszűnnek.

A fennálló allergiás tüneteket jól kiválasztott „tüneti szerekkel” csillapíthatjuk, annyira hogy gyakran a hagyományos gyógyszerek el is hagyhatóak. A homeopátiás kezelés több „szinten” történhet

  • Ha hosszú távú megoldást szeretnénk egy több éve fennálló allergia esetében, akkor ez, az ún. „alkati kezelés” segítségével remélhető, melyet képzett homeopata orvos részletes anamnézis felvételével állapít meg. Az alkati kezelés javasolt időpontja szezonális allergiánál a szezon előtt 2-3 hónappal indokolt, a szezon alatt tüneti szerekkel csillapíthatjuk az esetleges tüneti fellángolást.
  • Ha ismert az allergizáló tényező, vagyis a konkrét pollen, házipor-atka, állati szőr, élelmiszer stb. akkor az avval azonos (izopátiás) szer adásával jelentősen csökkenthető az allergiás reakció mértéke. A kezelés ismételt kúraszerű alkalmazása az allergiából való meggyógyulást is támogatja.
  • A potenciált hisztamin adása is igazoltan csökkenti az allergiás reakció során felszabaduló hisztamin mennyiségét, evvel arányos mértékben az allergiás reakciót. A kezelést a szezon indulása előtt jó megkezdeni a tünetek erőssége által meghatározott ideig, akár a szezon végéig. Az alkati szer és a potenciált hisztamin adásával már nagy eredménynek tekinthetjük, ha az allergiánk később kezdődik és a tünetek is sokkal enyhébben törnek ránk. Szezonról szezonra egyre csökken az allergiás periódus. Tartós gyógyulást azonban több éve fennálló allergiánál csak több szezonon át folytatott, következetes homeopátiás kezelés hozhat. 

* potenciálás a homeopátiás gyógyszerek egyedi előállítási módja, szakaszos hígításból és minden hígítási lépésben dinamizálásból áll.

Címkék: 
Értékeld a cikket: 
Értékelés: Nincs Átlag: 4 (3 szavazat)

Küldj egy cikket

Olvastál még hasznos cikket a témában? Küldd el nekünk a cikk linkjét!

A homeopata.hu oldalain található információk, szolgáltatások nem helyettesíthetik szakember véleményét, ezért kérjük, minden esetben forduljon homeopátiás képzettséggel rendelkező orvoshoz, gyógyszerészhez!

A homeopátiás készítmények hatásossága a hagyományos (allopátiás) gyógyszerekéhez hasonló klinikai vizsgálatokkal általánosan nem igazolt.

A homeopátiás gyógyszer szedése nem helyettesíti az orvossal történő konzultációt, a diagnózis megállapítását és a javasolt egészséges életmódot. A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét! Feltétlenül tájékoztassa kezelőorvosát vagy gyógyszerészét, ha a tünetei az Ön kezelőorvosa vagy gyógyszerésze által megadott időn belül nem enyhülnek, vagy éppen súlyosbodnak.